Har inlett urstarkt som nykomlingar: "Väldigt nöjd"

Femma i serien efter fem omgångar. Bottentippade Alvesta har inlett urstarkt som nykomlingar. På onsdagen kommer de på besök till Vimmerby. "Det kommer bli en tuff match", säger sportchefen Tomas Bergstrand.

Alvesta har överraskat många i inledningen av Hockeyettan och är femma i serien inför onsdagens möte med Vimmerby.

Alvesta har överraskat många i inledningen av Hockeyettan och är femma i serien inför onsdagens möte med Vimmerby.

Foto: Ulf Stråhle

Ishockey2023-10-18 05:30

Alvesta är nykomlingar i Hockeyettan den här säsongen och är ett av lagen som är bottentippade. Men lagets sportchef Tomas Bergstrands mannar har inte blivit den slagpåse i inledningen som många trott. De ligger istället en poäng före Vimmerby i tabellen på en femteplats efter fem spelade omgångar. 

Man har dessutom drabbats av mycket skador och fått spela med flera juniorer.

– Med tanke på de förutsättningarna så är jag väldigt nöjd med vår säsongsinledning, säger Bergstrand.

Men säsongen är lång och det är Bergstrand medveten över. Alvesta gör sin första säsong i Hockeyettan på över 20 år och målsättningen för klubben är att hålla sig kvar.

– Allt annat är bara en bonus. Det är väldigt länge sedan vi spelade på den här nivån och vi vet hur tuff ettan är. Men vi lägger oss inte ner och dör. Vi får se hur långt det räcker.

Hur går tankarna inför matchen mot Vimmerby?

– Det kommer bli en tuff match. Jag vet att Vimmerby är vanligtvis starka på sin hemmais. Det krävs att vi inte tar några onödiga utvisningar och att vi tar vara på våra målchanser. Annars kommer det bli en jobbig och lång kväll för oss. 

Fotnot: Vi tv-sänder VH:s hemmamatch mot Alvesta med start 18.50 på vimmerbytidning.se

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!