Efter sjätte raka förlusten – nu ser det tufft ut VH

Ni ser bilden. Vimmerbys kapten Jakob Karlsson är irriterad medan Karlskronaspelarna nyss firat ett mål i bakgrunden. "Vi får absolut inte dra på oss så många utvisningar", sa tränaren Hampus Sylvegård efter 4–6 i näbben.

Jakob Karlsson ifrågasätter domarnas beslut efter ett mål av Karlskrona.

Jakob Karlsson ifrågasätter domarnas beslut efter ett mål av Karlskrona.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2022-10-23 19:28

Det börjar bli en högst otrevlig vana. Återigen spelade Vimmerby Hockey bra långa stunder. Återigen slutade det i en bitter förlust. 

Det började annars bra med två hyfsat tidiga mål fram till både 1–0 (Jacob Isaksson) och 2–0 (Ludvig Vännström). Karlskronatränaren, den Vimmerbybördige Eric Karlsson, insåg faran och tog en timeout.

– Vi vet att VH alltid kommer ut starkt och 90 procent av vårt snack inför matchen handlade om att hålla emot i matchinledningen. Det gick inte alls bra, sa han.

Direkt efter timeouten var Oscar Gustafsson ytterst nära att sätta 3–0 i friläge.

– I det läget fick jag vibbar till hur det var förra gången vi var här i playoff i våras. Då förlorade vi med 8–2. Nä, det var tungt i början, men sen kom vi in i det på ett bättre sätt.

Vimmerby hade ändå med sig 2–0 in i periodvilan och såg väldigt alerta och bestämda ut.

undefined
Karlskrona fick sista ordet då 6-4 kom i öppen kasse.

Det kom att förändras. Mittperioden bjöd på massor av utvisningar, där de flesta drabbade hemmalaget.

– Det håller inte att dra på oss 16 utvisningsminuter i matchen. När inte sedan vårt boxplay var på topp så blev det inte bra, särskilt inte mot ett sånt skickligt lag som Karlskrona.

KHK visade klass i numerärt överläge, gjorde tre av fyra mål i mittperioden i den spelformen och hade plötsligt vänt på steken inför den sista perioden.

– Det kändes som att vändningen kom när vi reducerade till 3–2. Det var viktigt för oss att få det målet. Sen kändes Vimmerby lite skärrade, säger Eric Karlsson.

Målet var för övrigt en bjudning från hemmalagets sida. När VH tryckte på som bäst för att nå en kvittering så hände det igen. Ny utvisning, nytt mål för Karlskrona och ledning med 3–5.

undefined
Anton Carlsson gav VH nytt hopp när han tryckte in en retur till 4-5.

Anton Carlssons reducering gav matchen nytt liv och Vimmerby satsade allt på ett kort för att få 5–5. Då satte Mikael Roslund istället 4–6 i öppen kasse. Rullgardin ner för VH.

Efter sju omgångar har laget åtta poäng upp till en plats topp-fem och en position i Allettan.

– Vi får se. Kanske att tåget har gått nu. Annars måste vi hitta en lång segerrad för att kunna nå dit, sa en samlad Hampus Sylvegård.

Vimmerbys mål: 1–0 (3:40) Jacob Isaksson (Jakob Karlsson, Anton Carlsson), 2–0 (5:30) Ludvig Vännström (Charlie Björklund, Olle Söderlund), 3–1 (31:21) Hugo Ollila (Jakob Karlsson, Anton Carlsson), 4–5 (53:26) Anton Carlsson (William Alftberg).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!