Så är läget i VH inför transferfönstrets stängning

Onsdag midnatt, då stänger hockeyns transferfönster. Frågan om det hänt något i Vimmerby Hockey? Vi tog ett snack med sportchefen Pelle Johansson.

Balint Horvath har visat strålande form i vårserien och gjort många viktiga mål för VH. Under landslagslägret i Ungern fick han en smäll och status är enligt sportchefen osäker.

Balint Horvath har visat strålande form i vårserien och gjort många viktiga mål för VH. Under landslagslägret i Ungern fick han en smäll och status är enligt sportchefen osäker.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-02-13 14:48

Fullt pådrag, spelare in, spelare ut. Så kan det vara i vissa klubbar, men knappast i Vimmerby. Än så länge i alla fall. 

– Det har varit väldigt lugnt hittills och just nu finns inga direkta indikationer på att så mycket ska hända heller. Vi har haft lite krokar ute, men har inte fått napp, säger Pelle Johansson och berättar vidare att det bland annat rör sig om en spelare med Vimmerbyanknytning, som det alltså inte blir något med. 

Vem spelaren ifråga är, avslöjar han däremot inte. 

Med bara någon dag kvar ser det just nu inte ut som att VH heller tappar någon spelare. 

– Nä, vi har inte fått någon förfrågan från någon klubb som vill värva från oss. 

Det är ju inte heller så att Vimmerby Hockey har akut brist på spelare och då framför allt på forwardssidan, där klubben eventuellt velat stärka upp. Som bekant toppar VH vårserien och leder med fyra poäng före Kallinge, med fyra omgångar kvar att spela. 

Hur är läget i truppen?

– Det ser bra ut, med ett visst frågetecken för Balint Horvath. Han fick en smäll på landslagslägret med Ungern och vi vet faktiskt inte exakt hans status. Vi får helt enkelt se hur det är med honom. 

När det gäller Oscar Gustafsson, som fick en ansiktsskada i underkäken förra veckan, så är läget förbättrat. 

– Han är igång och tränar med galler. Jag tror inte att det ska vara någon fara med honom och just nu räknar vi med Oscar i Mörrum-matchen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!