Ollila om skadan: "Har ont men det blir bättre"

Han fick kliva av skadad i senaste matchen mot Mariestad. Vimmerby Hockeys Hugo Ollila känner sig inte helt återställd än heller. "Jag ska känna på det på träningen på Annandagen", säger han.

Hugo Ollila fick kliva av skadad mot Mariestad senast, men är på bättringsvägen.

Hugo Ollila fick kliva av skadad mot Mariestad senast, men är på bättringsvägen.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-12-22 17:00

Det var i slutet av första perioden av VH:s bortamöte med Mariestad som Hugo Ollila fick kliva av skadad. Han fick en tackling bakifrån vid sargen och det såg inte så illa ut från sidan.

– Smällen tog på smalbenet på något konstigt vis och det kändes tidigt att jag inte skulle kunna spela vidare. Jag har fortfarande lite ont, men det blir allt bättre och tanken är att jag ska försöka träna på Annandagen när laget samlas igen. Jag får se hur det känns då, säger Hugo Ollila som är hemma i Eskilstuna för att fura jul med familjen när vi når honom.

– Efter en intensiv höst med mycket hockey är det skönt att få komma ifrån lite och bara ta det lugnt ett par dagar.

22-åringen gör sin första säsong i VH och är ganska nöjd med vad laget presterat så här långt.

– Vi startade väldigt bra i grundserien. Sedan har vi tappat lite i nivå under Allettan, men jag tror och hoppas att vi kan hitta tillbaka till vårt spel.

Är det några särskilda detaljer som ni behöver förbättra i spelet?

– Vi behöver bli lite rakare i spelet och få in mer folk och puckar på mål så vi får med oss fler enkla mål. Defensivt känns det stabilt.

För egen del har det blivit tre mål och åtta assist av Ollila under säsongen.

– Jag har hittat min roll i laget ganska väl. Vad det gäller poängproduktionen hoppas jag kunna bidra lite mer framöver.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!