Väljer mellan tre alternativ: "Kan bli kvar i VH"

Sebastian Vidmar funderar över sin hockeyframtid. "Jag kan bli kvar i Vimmerby, men är även sugen på att spela utomlands igen", säger han.

Sebastian Vidmar är sugen på ett nytt utlandsäventyr, men utesluter inte fortsatt spel i VH.

Sebastian Vidmar är sugen på ett nytt utlandsäventyr, men utesluter inte fortsatt spel i VH.

Foto: Arkiv

Ishockey2021-05-07 07:45

Sebastian Vidmar kom till VH en bit in på den gångna säsongen och noterades för nio mål och tolv assist på 31 matcher totalt. 27-åringen från Malmö har tidigare sju säsonger bakom sig med hockey och studier i USA och är sugen på ett nytt äventyr utomlands.

– Min agent letar klubbar i USA eller London. Då skulle jag kunna slutföra min utbildning och ta en mastersexamen, säger Vidmar som inte har uteslutit fortsatt spel i VH.

– Blir jag kvar i Sverige och i Hockeyettan så har jag mer eller mindre lovar Morgan Persson att det blir Vimmerby, men jag är även intresserad om det dyker upp anbud från en allsvensk klubb.

Efter sju år i USA har det blivit en ganska stor omställning för Skåningen att vara i Vimmerby.

– Det har varit annorlunda, men jag har absolut trivts i stan och i klubben. Det hade varit kul att spela en säsong till om det blir som vanligt med publik på läktarna så jag får uppleva den härliga stämning som jag har hört att det kan vara i hallen under matcherna.

Vidmar kommer sakna Phil Horsky som tränare och är spänd på efterträdaren Staffan Lundh.

– Jag gillade Horskys ledarstil väldigt mycket. Jag har inte så bra koll på andra svenska tränare överlag efter mina många år utomlands, men vad jag har förstått så har Staffan Lundh fina meriter och det låter på Morgan Persson som att det ska bli bra, säger Vidmar som har flyttat hem till Malmö igen och ska ta den tid han behöver innan han bestämmer sig om kommande säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!