KLART: Holmberg blir assisterande i VH

Wictor Holmberg tackade för sig i Virserums SGF efter tre säsonger som huvudtränare. Nu har han landat ett nytt uppdrag. 31-åringen blir assisterande tränare för Vimmerby Hockey. "Det är en stor möjlighet för mig att få jobba i Hockeyettan", säger han.

Wictor Holmberg blir ny assisterande tränare för Vimmerby Hockey.

Wictor Holmberg blir ny assisterande tränare för Vimmerby Hockey.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2023-06-28 13:26

På onsdagen blev det officiellt. Wictor Holmberg kliver in som assisterande tränare i Vimmerby Hockey och tar plats i båset vid sidan av huvudtränaren Hampus Sylvegård.

Holmberg kommer senast från Virserums SGF i division 3, där han var huvudtränare i tre säsonger. 

Framöver blir det istället Hockeyettan och Vimmerby för hans del.

– Jag hade väl andra planer och funderade på att komma i fas med annat i livet, så som det nya huset. Sen hörde Pelle (Johansson, sportchef i VH) av sig och då fick jag en helt annan motivation, säger Holmberg och fortsätter:

– Det är en stor möjlighet för mig att få jobba i Hockeyettan. Det är något helt annat än vad jag varit kring de senaste åren med Virserum.

Holmberg berättar att första kontakten togs för två-tre veckor sedan. Efter det gick det snabbt.

– Jag bestämde mig ganska snabbt. Jag hade ett snack med Hampus (Sylvegård) och fick direkt ett bra intryck. Han är också en ung tränare och det känns som att vi är väldigt lika i vårt tänk och i hur vi vill spela hockey. Sen var jag i Vimmerby och pratade med Pelle, vilket också kändes bra.

Hur bra koll har du på Vimmerby Hockey?

– Bra. Jag har följt dem de senaste åren och det är ett lag som gått bra i många säsonger men som snubblat lite på målsnöret. Det som är positivt nu är att de har fått kontinuitet i laget och förlängt med många spelare. Därtill har det kommit in många intressanta värvningar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!