Vändningen: Virserum får möta Vita Hästen – trots allt

Det svänger i ishockey. Nu är de nya kvalserierna till Hockeytvåan klara – och Virserum sin drömmatch mot Vita Hästen, trots allt.

Virserum mot Vita Hästen.

Virserum mot Vita Hästen.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-03-06 18:45

När Stenungsund drog sig ur skapades helt nya förutsättningar för de två kvalserierna till hockeytvåan och dess indelning. Lerum fick frågan om att kliva in istället – och tackade ja.

Men det gjorde också att allt lottades om. 

Vita Hästens klubbdirektör Fredrik Jensen förklarar:

– Allt baseras på rankingen av lagen utifrån snittpoängen i serien. När Stenungsund försvann var det ett lag från tvåan som är borta, då åkte vi upp som tvåa i rankíngen. Lerum som kom in som nytt lag rankas sist, säger han till nt.se.

Enligt de regler du vet är det här logiskt ändå?

– Relativt logiskt ja. Det är alltså inte en geografisk lottning har vi förstått. Sedan är det en stor rockad. Men det är skönt att veta förutsättningarna nu.

Tidigare i veckan sa Roine Karlsson i Virserums sportgrupp att ett möte med just Vita Hästen vore en drömmatch. Laget drar stor publik på sina hemmamatcher och kan troligen locka ett bra bortafölje också. 

VSGF får efter omlottningen av serien börja borta mot Skillingaryd på söndag. En på pappret enklare uppgift än den ursprungliga matchen mot Göteborg. Sedan väntar stormatchen mot Vita Hästen hemma redan på onsdag nästa vecka.

Virserums matcher i kvalserien: 10/3: Skillingaryds IS, borta, 13/3: HC Vita Hästen, hemma, 15/3: Göteborgs IK, borta, 17/3: Skillingaryds IS, hemma, 20/3: HC Vita Hästen, borta, 22/3: Göteborgs IK, hemma.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!