Vann seriepremiären med 4-2

Är ni trötta på klyschan om att ett dåligt genrep ofta ger en bra premiär? Okey. Vi kör den ändå. Vimmerby Hockey var klasser bättre i premiären mot Tyringe än vad de visade i genrepet mot Motala. 4-2 var klart i underkant.

Vimmerby jublar efter ett av sina fyra mål i premiärsegern mot Tyringe.

Vimmerby jublar efter ett av sina fyra mål i premiärsegern mot Tyringe.

Foto:

Ishockey2010-10-04 06:16


Tränarparet var nöjda.
Spelarna var nöjda.
Och publiken borde ha varit nöjda. Hemmafansen alltså. Tyringes högljudda fans var det definitivt inte när de tågade ut ur ishallen. De fick se ett Vimmerby som var klart vassare än Skånelaget.
- Absolut. Vi är väldigt nöjda, sa nye VH-tränaren Anders Spaak medan han smuttade på rykande hett kopp kaffe.
Nu ska vi inte höja VH till skyarna efter premiären... men vi kan konstatera att det såg väldigt bra ut, frånsett en trevande matchinledning.
- Jag tycker faktiskt vi kör över dem. De orkar inte. Jag är förbluffad att Tyringe vek ner sig som de gjorde, menar Anders Spaak.

Tyringe tog ledningen
Det här var ett möte mellan två favorittippade lag, och jo - det skulle förvåna mycket om Vimmerby och Tyringe inte finns med däruppe i toppen när serien summeras.
Spaak var som sagt belåten:
- Efter första tio minuterna tog vi tag i taktpinnen och Tyringe fick helt rätta sig efter oss. Det var en bra match av oss. Vi följer matchplanen och killarna visar hjärta och jobbar för varandra.
Gästerna fick dock göra säsongens första seriemål i ishallen. Jonas Elofsson smög in från sidan och satte 0-1. Emil Georgsson smackade sedan in kvitteringen innan kedjekompisen Joacim Hedblad snyggt bröt in från vänster och gav VH ledningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!