Hårda kampen om förstaplatsen: "Går aldrig slappna av"

Snart är det äntligen dags. Premiär i Allettan. Ett VH som avslutade grundserien starkt med att hålla nollan tre matcher i rad reser till rivalen Tranås för ett hett derby. Frågan är vem som får förtroendet i målet? Vimmerby Tidning tog ett samtal med de båda formstarka VH-målvakterna Robin Christoffersson och Scott Hector inför Allettan.

Robin Christoffersson och Scott Hector storspelade under grundserien och målvaktsspelet blir en viktig faktor för VH i Allettan.

Robin Christoffersson och Scott Hector storspelade under grundserien och målvaktsspelet blir en viktig faktor för VH i Allettan.

Foto: Jens Lidesjö

Ishockey2023-12-27 16:00

Annandag jul och sen träning i ishallen. Efter några dagars längre uppehåll har VH-spelarna kommit tillbaka till Vimmerby för att finslipa på de sista detaljerna inför Allettan-premiären mot Tranås. 

På träningen var det som så många gånger under matcherna i grundserien två formstarka målvakter som inte släppte till något gratis. 

– Det kändes bra, det brukar kunna vara tvärtom när man varit hemma över julen och käkat lite julskinka, haha. Det brukar kunna kännas som man varit borta ett år, men det var jäkligt bra speed, säger Robin Christoffersson och pustar ut i VH-båset precis efter att träningen avslutats. 

Målvakten från Dalarna gör sin tredje säsong i VH. Nu ser han fram emot Allettan, efter en säsong med spel i fortsättningsserien.  

– Det ska bli jätteroligt. Jag tror vi kan stå upp bra mot alla lagen. Till skillnad mot förra säsongen kommer det inte finnas några "dö-matcher", utan det är kniven mot strupen varenda match. Som målvakt blir det roligt när det är tajta matcher. 

undefined
Robin Christoffersson gör sin tredje säsong i Vimmerby Hockey.

Derbyt mot Tranås står för dörren och det blir en match med många ingredienser. 

– Det är alltid bra tryck i de matcherna... Det är också kul med några kompisar på andra sidan. Sen har jag inte haft Phil (Horsky) som tränare, men det är lite roligt att han går ut i tidningen och hyllar oss och sådär. Det ger en extra krydda och ger extra derbykänsla. 

Hans målvaktskollega Scott Hector, med rötterna i Mölndal, är också peppad på utmaningen som väntar. Både mötet mot Tranås men även Allettan i stort.

– Förhoppningsvis blir det bra tryck med mycket folk på läktaren. Jag hörde att det skulle bli supporterbuss till Tranås, vilket är svinkul. Det är alltid roligt när det blir lite livat, säger Hector. 

– Jag tror vi kan gå långt i Allettan. Det gäller att vi har tålamod, är ödmjuka och att vi är med från start så vi kan behålla självförtroendet. 

De två målvakterna gör sin andra säsong ihop. Under den föregående säsongen hade Christoffersson ett tajtare grepp om förstaspaden. Nu känns det vidöppet. Båda "keeprarna" har gjort det väldigt bra och vunnit matcher åt lagen. 

undefined
Scott Hector har spelat flest matcher av målvaktsduon i grundserien.

Hur väl trivs ni ihop som målvaktskollegor?

Robin:

– Det funkar superbra. Vi har en bra relation "off ice" och det funkar också bra på isen. Vi stöttar varandra och försöker komma på idéer så båda två kan bli bättre. Har han fått stå i tre matcher har jag känt "Han har spelat bra, så låt honom stå" och jag stöttar honom. Sen har jag fått tre matcher och då har han funnits där för mig. Det går aldrig att slappna av på träning, vilket gör oss bättre. 

Scott: 

– Vi är vänner och snackar mycket och diskuterar en hel del om detaljer och småsaker som går att förbättra. Vi kanske inte alltid håller med varandra om spelet på isen, men vi hjälps åt på ett bra sätt. Jag tycker vi är tekniskt duktiga båda två och bra på skridskorna. Sen kanske Robin har lite mer strategier i sitt spel som inte jag har, men det är småsaker som skiljer oss åt. 

 I skrivande stund är det fortfarande oklart om vem som får förtroendet mot Tranås, och i den inledande fasen av Allettan. 

– Spontana känslan är att vi får en match var först och sen bygger vidare på det. Det kan bli lite varvande i början, när det väl kommer till kritan kanske det blir tydligare. Vi får se vem som är hetast för stunden, säger Robin. 

– Det kommer fortsatt vara en kamp om platsen, precis på samma sätt som det är för utespelarna. Men det är klart att det är ett tufft val för Hampus (Sylvegård). Om vi fortsätter vår fina form kan vi båda två hjälpa laget att vinna matcher i Allettan också, säger Scott.

Statistik VH-målvakterna

Robin Christoffersson:

Spelade matcher: 8

Vinster: 5

Hållna nollor: 2

Räddningar: 181

Räddningsprocent: 90,95

Scott Hector: 

Spelade matcher: 10

Vinster: 8

Hållna nollor: 3

Räddningar: 241

Räddningsprocent: 94,14

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!