VANSINNIGT VIKTIG VIK-SEGER!

Västervik tog en galet viktig trepoängare i kvällens hemmamatch i Kvalserien till HockeyAllsvenskan. Efter 4-1 mot Borlänge ligger man nu - efter fyra av tio omgångar - på rätt sida strecket.

Emil Wahlberg inledde målskyttet för Västerviks IK i segermatchen mot Borlänge.

Ishockey2018-03-29 21:29
Karlin-effekt?
Kanske!
Hur som helst var det ett betydligt piggare Västerviks IK vi fick se i kväll jämfört med i förlustmatchen senast mot Piteå.

Efter en ganska hafsig förstaperiod bröt backen Emil Wahlberg isen bara ett par minuter in i den andra. Ett välriktat slagskott letade sig upp i krysset.
VIK hade sedan mängder av chanser att utöka till 2-0 – framför allt hade nog både Jörgen Karterud och Christopher Fish drömt mardrömmar om det inte hade blivit seger i kväll.

I stället för utökad hemmaledning kvitterade duktige Sebastian Bengtsson för gästerna. Och det var ytterligare ett elegant skott i krysset vi fick se.
VIK:s kavalkad av missade chanser fortsatte innan en frispelad Alexander Viklund kunde sätta viktiga 2-1 för Västervik med bara 22 sekunder kvar av perioden.

Mitt i den tredje perioden var Borlänge artiga nog att bjuda på två billiga utvisningar inom loppet av bara någon minut. Och Västervik var inte sena att utnyttja spelet i fem mot tre. Sex sekunder efter tekningen hade Oscar Drugge skickat in 3-1.
4-1 kom sedan i slutminuterna i spel fyra mot sex. Andreas Frisk och Christopher Fish kom fria och väluppfostrade Frisk gav bort både pucken och målet till sin lagkamrat.

På det hela taget en ytterst rättvist VIK-seger. Mattias Karlin, demontränaren som ersatte sparkade Roger Forsberg inför den här matchen, valde att ställa Jonas Fransson i kassen – och vem kan klandra honom för den fingertoppskänslan? Fransson var lysande.
44-23 i skott för VIK är ganska rättvisande för hur matchen såg ut. VIK var rappare, tyngre, hetare - bättre, helt enkelt.

I de båda andra matcherna i Kvalserien vann Troja med 5-1 hemma mot Västerås efter att ha legat under med 1-0. Samtidigt vann Huddinge borta mot Piteå med 5-3. Där hämtade hemmalaget upp 0-4 till 3-4, men forceringen räckte inte ända fram.
I och med dessa resultat ligger nu Västervik tvåa i tabellen (ettan och tvåan spelar allsvenskan nästa säsong) med sina sju poäng - två bakom Västerås.
Men där bakom skuggar Troja, Borlänge och Huddinge på sex pinnar – bara en bakom VIK alltså.

Sex omgångar av kvalificerat drama återstår. För Västervik väntar härnäst bortamatch mot serieledande Västerås på måndag.