Var en av VH:s bästa – öppnar för att lämna: "Mogen"

Han växte ut till en gigant i Vimmerby Hockeys mål ju längre säsongen led. Nu känner målvakten Robin Christoffersson att han är redo för att ta nästa steg i karriären, på en högre nivå. "Jag tror att jag hade klarat av det bra", säger 26-åringen.

Robin Christoffersson kan se tillbaka på en fin säsong. Blir han kvar i Vimmerby Hockey?

Robin Christoffersson kan se tillbaka på en fin säsong. Blir han kvar i Vimmerby Hockey?

Foto: Haris Dreco

Ishockey2023-04-02 17:00

Robin Christoffersson och Scott Hector gick en målvaktskamp i Vimmerby Hockey i början på säsongen 2022/2023. Ju längre säsongen led, desto tydligare blev det att Christoffersson vunnit kampen och att han var det tydliga förstavalet.

Leksingen storspelade i slutspelet och hade en stor del i att VH tvingade fram en helt avgörande match mot Nybro, för att bestämma vilket lag som skulle ta sig till kvalserien.

Ni vet hur det slutade där, men Christoffersson kan trots det se tillbaka på en lyckad säsong.

– Visst var det ett tråkigt avslut. Det är jobbigt, för det tog bara slut och det känns tomt. Men vi har stått för en bra säsong och jag är definitivt nöjd med den, säger han.

I grundserien gick det dock tuffare.

– Ja, på så sätt är det en lite svåranalyserad säsong. Vi spelade väl inte vår bästa hockey då och det speglade av sig på oss målvakter också. Sen kom vi in starkt i vårserien och kunde spela lugnt och tryggt in i slutspelet. Jag fick också mycket förtroende då.

I den avgörande matchen mot Nybro var det ett omdiskuterat 4–3-mål som satte stopp för VH:s säsong. Robin Christoffersson var den som var allra närmast hela situationen.

Hur uppfattade du den?

– Jag försökte suga in pucken och få till en blockering, men då kom en klubba emellan. Sen var det spelare i målgråden och till sist så uppfattar jag att det är en spark som skickar in pucken. Så det var mycket på en gång. Det är lite frustrerande att åka dit på ett sånt mål.

VH har haft exit-samtal efter att säsongen tog slut. Nu står många av spelarna inför viktiga karriärsval. Christoffersson är en av dem.

Hur tänker du inför framtiden?

– Just nu tar jag det lugnt. Jag har inte skrivit på något men har en dialog med Vimmerby. Jag och sambon kommer bo kvar här under sommaren, sen får vi se. 

Är du redo för att ta nästa steg, eller vill du hålla dig på samma nivå?

– Det är klart att man vill spela så högt upp som möjligt. Jag känner mig ganska mogen för det och har gjort det i åtminstone tre år nu. Det gäller bara att få chansen att visa upp sig och jag tror att jag hade klarat av den uppgiften bra. Det hade varit roligt.

Finns det något konkret erbjudande?

– Nej, inget konkret just nu. Jag avvaktar och för en dialog med min agent. Hockeysäsongen är inte slut än för många lag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!