"Var katastrof – folk skulle sparkas"

Huddinge har många spetsspelare som VH måste se upp med. Bland annat Björn Jonason. "Det ska bli skitkul att spela i Vimmerby igen", säger 31-åringen inför tisdagens playoff-möte.

Huddinge-forwarden Björn Jonason spelade i Vimmerby Hockey fyra säsonger, mellan 2012 och 2015.

Huddinge-forwarden Björn Jonason spelade i Vimmerby Hockey fyra säsonger, mellan 2012 och 2015.

Foto: Micael Rundberg

Ishockey2020-03-02 14:30

Björn Jonason behöver inte någon längre presentation. Under flera år var han en stor publikfavorit i Vimmerby ishall – innan han vände hem till Stockholm igen 2015.

Den här säsongen har Jonason producerat många poäng. Precis som vanligt.

– Jo, det har gått fullt godkänt. Det har känts bättre och bättre. I höstas fick jag en mer tillbakadragen roll med mindre speltid. Men jag accepterade den rollen och har fått spela mer ju längre säsongen gått.

I Allettan bildade Björn Jonason en vass kedja tillsammans med Filip Norman och Niclas Lehmann. Räkna med att de kommer kampera ihop även mot Vimmerby.

– Det har gått bra för oss. Samtidigt kan man aldrig känna sig säker på en plats i laget. Vi har en väldigt bred trupp. Det är den största skillnaden jämfört med tidigare säsonger. I mitt tycke har vi Hockeyettans bästa fjärdekedja, oavsett vilka som spelar i den.

Ni siktar mot Hockeyallsvenskan?

– Absolut. Det sitter i väggarna här. Alla vet vilken målsättning som gäller. 

Att det är hårda krav i Huddinge råder det inga tvivel om. I grundserien, när laget förlorade några av de inledande matcherna, var det stundtals ett hårt klimat.

– Det började tufft. Vi hade ett nytt spelsystem och 75 procent av spelartruppen var ny. Många trodde att det skulle gå enklare än vad det gjorde. När vi låg på den undre halvan av tabellen var det mycket snack. Det var kris hit och dit. En katastrof. Folk skulle sparkas...

– Men vi skötte det bra internt. Vi har aldrig tvivlat på vad vi kan. Från mitten av grundserien och framåt har vi spelat bra. Med lite bättra skärpa hade vi vunnit Allettan, säger Björn Jonason.

Nu väntar Vimmerby Hockey i playoff två. Dina tankar?

– Det känns jättebra. Som hockeyspelare vill man spela den här typen av matcher. Och det blev precis som jag hoppades. Det är alltid roligt att komma tillbaka till Vimmerby. Jag älskade att spela där. VH ligger mig varmt om hjärtat.

Vad förväntar du dig för matchbild?

– Troligtvis kommer vi ha mest puck. Vad jag förstått har vi två olika spelsätt, där vi är ett mer offensivt och spelande lag.

* Vi direktrapporterar från måndagens VH-träning, med start 16:15.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!