Världens sämsta Karlsson? – Kaptenen gav Nybrofansen svar på tal

Osannolikt, sagolikt och magiskt. Superlativen duggade tätt när Vimmerby Hockeys lagkapten beskrev sina känslor efter segern med 4–3 efter straffar Nybro inför en fullsatt arena. "Jag gillar att slå Nybro och det var nog värsta tänkbara scenario för deras fans att just jag avgjorde", sa Jakob Karlsson med ett leende.

Jakob Karlsson fick ta ett extra ärevarv och tacka fansen efter matchen.

Jakob Karlsson fick ta ett extra ärevarv och tacka fansen efter matchen.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-09-21 07:05

Den 35-årige klubbikonen är omringad av en handfull reportrar när möter pressen 20-talet minuter efter att krutröken lagt sig i VBO Arena. 

Att han får stå där som matchvinnare mot Nybro var kanske inte helt oväntat. Däremot att det var han som skulle avgöra på straff.

– Jag hade aldrig tänkt i min vildaste fantasi att jag skulle få ta den avgörande straffen. Jag har inte lagt någon på 10 år säkert, sa Karlsson som när han väl kommit över den chocken skrinnade fram och satte dit pucken som att han aldrig hade gjort annat.

– Det var helt uteslutet att jag skulle försöka mig på en dragning. Deras målvakt är väldigt lång så det går bara inte. Jag fick plocka fram ett gammalt hederligt dragskott och det gick ju vägen, sa Karlsson om målet som fick publiken att bryta ut i ett förlösande segerjubel.

Bortsett från en sektion.

– Ja, för Nybrofansen var det värsta tänkbara att jag avgjorde. Vi har ju en historia tillsammans och de kör med sin ramsa "Världens sämsta Karlsson. Men jag gillar det. Det får mig att tagga till ännu mer ute på isen.

undefined
Vimmerbylaget bildar TV-puckshög på kaptenen Jakob Karlsson efter hans avgörande straffmål som gav VH två poäng i premiären hemma mot Nybro.

Hur vill du summera matchen?

– Vi spelar bra mot ett förväntat topplag och vinner rättvist. Dessutom är det fullt drag i hallen och vi ger publiken en häftig upplevelse som förhoppningsvis bidrar till att de kommer tillbaka. Det är jättekul för vi kommer behöva den där extra energin från läktarna framöver.

Jakob Karlsson har en hel del erfarenhet av spel i Hockeyallsvenskan sedan tidigare, men tyckte att det var som natt och dag att spela nu jämfört med då.

– Det är en helt annan värld med allt runtikring. När man ser nivån på Hockeyallsvenskan inser man vilket mörker det vara att spela i Hockeyettan. Jag är så glad över att vi har förtjänat och får möjligheten att uppleva det här.

Mycket till firande blev det inte för Kaptenens del.

– Det hade säkert varit kul att dra ner på stan, men det blir att åka hem och ta hand om familjen. Barnen var på plats och såg matchen och jag fick chansen att åka och fira med dem lite extra efter målet. De har nog aldrig varit vakna så här länge, men det får det vara värt en sådan här kväll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!