Varningsflagg hissad för formstarkt Hanhals

Vimmerby är som ni vet formstarkast i serien: Sedan då? Jo, Hanhals Kings. Onsdag kväll möts lagen i Kungsbacka. "Mest tillfälligheter att det har gått så bra nu", säger Hanhals-tränaren Niclas Högberg.

Seriens två formstarkaste lag möts i Kungsbacka på onsdag, då Hanhals tar emot Vimmerby.

Seriens två formstarkaste lag möts i Kungsbacka på onsdag, då Hanhals tar emot Vimmerby.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2020-01-21 20:05

Han förtydligar det där med tillfälligheter så här:

– Vi har inte förändrat så mycket i spelet. I grundserien kan jag tycka att vi hade marginalerna mot oss. Nu har vi dem med oss istället. När vi vann mot Mörrum (2–0) hade vi också en fantastiskt bra spelande målvakt. 

Jovars. Scott Hector tog samtliga 34 skott som avlossades mot honom. 

Sedan finns en annan viktig del i att nästjumbon i grundserien, Hanhals, vunnit sex av nio matcher i vårserien så här långt: värvningen av Mathias Porseland. Den rutinerade backen anslöt nyligen till Hanhals och har en imponerande meritlista med spel i fyra olika ligor. På kontot finns bland annat 150 SHL-matcher och nära lika många kamper i KHL.

–  Han har lyft oss och är med sin rutin och erfarenhet viktig för alla våra unga killar. 

Nu väntar obesegrade serieledaren Vimmerby för Kings. Ett lag Högberg har stor respekt för:

– Vimmerby har hittat vägar att vinna, både när de spelar bra och mindre bra. Det är ett lag med många skickliga spelare och som spelar med hög fart och självförtroende. Vi ser fram mot matchen och jag tror det blir en rolig match, med hög fart. 

VH har vunnit alla tre tidigare möten den här säsongen. När lagen möttes i Kungsbacka i grundserien var det tätt och jämnt. Vimmerby vann med 3–2 den gången. 

VH toppar tabellen på 31 poäng. Kalmar är tvåa med 21 och Hanhals trea med 19 pinnar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!