Värvar meriterad forward

22-årige forwarden Henrik Olsén är nästa pusselbit i Vimmerby Hockeys lagbygge. Forwarden kommer närmast från Kongsvinger Knights i den norska högstaligan. - Jag hoppas kunna lyfta min poängproduktion i Vimmerby, säger Henrik Olsén.

Ishockey2015-07-02 09:11


Vimmerby Hockey närmare sig allt mer en spikad trupp. Efter att forwarden Henrik Olsén skrivit på för klubben saknas det nu bara två spelare, en center och en forward.
Henrik Olsén spelade den gångna säsongen för Kongsvinger Knights i den norska högstaligan. Där gjorde han nio poäng (2+7) på 22 matcher.

83 allsvenska matcher
Vimmerbys senaste nyförvärv har Arvika som moderklubb och där gjorde han seniordebut i division två redan som 14-åring.
Därefter fortsatte karriären i Mora IK, med spel i både klubbens J20 superelit och A-lag i allsvenskan. Under fem säsonger i Mora bokfördes Olsén för 83 allsvenska matcher och fick även prova på spel i det svenska U18-landslaget.
- Vi är väldigt nöjda med att få Henrik till oss. Trots att han bara är 22 år gammal, så har han samlat på sig mycket rutin. Han har mycket energi i sitt spel, och klarar av olika roller. Vi räknar Henrik som en av de bärande spelarna i vår trupp, säger Daniel Stolt i Vimmerby Hockeys sportgrupp i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!