Han gör oväntad comeback i VH: "Ska bli sjukt kul"

Under onsdagen briserade en mindre värvningsbomb. Martin Pärna, en av vårens kvalseriehjältar, återvänder till Vimmerby Hockey. Något den offensivt skicklige liraren är väldigt glad över. "När den här möjligheten dök upp var det svårt att tacka nej", säger han till Sporten några minuter efter nyheten kom ut.

Martin Pärna har skrivit på ett korttidskontrakt med Vimmerby Hockey.

Martin Pärna har skrivit på ett korttidskontrakt med Vimmerby Hockey.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-10-01 09:04

Kort efter det allsvenska avancemanget i våras började VH-sportchefen Pelle Johansson forma sin trupp inför det stundande äventyret. En av hjältarna som då inte fick fortsatt förtroende var forwarden Martin Pärna.

I mitten av sommaren såg det ut som att division 3-laget Virserums SGF skulle få nyttja hans kompetens på isen kommande säsong. 

Men alldeles nyligen spenderade Pärna en dryg vecka i danska högstaligan med Frederikshavn White Hawks, och nu är han alltså klar för en återkomst till VH. 

– Det är fantastiskt att få den här chansen. Det ska bli sjukt kul, säger 30-åringen. 

Kontraktet gäller till att börja med i två månader. Efter den perioden kommer parterna göra en utvärdering om eventuell fortsättning. 

Martin Pärna berättar om turerna som varit under våren och sommaren: 

– Mina tankar har hela tiden varit att starta i Virserum, för att hålla igång och vara förbered ifall lag högre upp skulle höra av sig. Sen fick jag chansen att visa upp mig i Danmark, och det har gått bra. De var nöjda med mig men när den här möjligheten med Vimmerby dök upp var det svårt att tacka nej.

Hur var det egentligen där i våras, när du fick beskedet att du inte skulle få följa med VH upp i allsvenskan?

– Det är väl som de flesta som inte fick följa med sagt, det var såklart tråkigt. Man har fått bearbeta det och försöka komma ur det starkare.

Men nu blir det ändå spel i Vimmerby, vad betyder det att få fortsätta spela här?

– Det känns självklart bra. Vimmerby har blivit lite som ett andra hem för mig, och det är väl här man kommer bosätta sig. Så det känns kul att fortsätta på "hemmaplan".

Han har förståeligt nog inte hunnit se så mycket av VH, men Pärnas bild är att laget gjort det stabilt inledningsvis. 

– Jag har läst om hur det gått i matcherna. Det verkar som de stått upp bra i varje match förutom mot Kalmar kanske. Men i de övriga matcherna har jag fått till mig att de stått för bra prestationer. Det är en härlig grupp, med många spelare kvar från förra året, så det ska bli jätteroligt. 

Kan det bli en debut hemma mot Djurgården?

– Jag vet faktiskt inte. Jag kommer göra första "passet" med laget på onsdagens morgonvärmning, så vi får se om jag blir uttagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!