Väsby för starka igen: "Får inte med oss småsakerna"

Väsby är sannerligen inget favoritlag att möta för Vimmerby Hockey. För andra gången den här veckan förlorade VH mot Stockholmsgänget. "Just nu får vi inte med oss småsakerna som krävs för att vinna", menar tränaren Staffan Lundh.

Oskar Carlsson gjorde ett sent reduceringsmål när VH jagade på i slutet. Det blev dock matchens sista.

Oskar Carlsson gjorde ett sent reduceringsmål när VH jagade på i slutet. Det blev dock matchens sista.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2021-12-30 22:10

Precis som när Vimmerby Hockey och Väsby möttes i tisdags – då i ishallen i Vimmerby – blev torsdagens möte i Renew Arena jämnt. 

Till en början var hemmalaget bättre och fick också utdelning i matchens första powerplay genom duktige Lucas Feuk. VH hade stora problem att hantera Väsby i inledningen. 

– Det känns som att det här är talande för vår start i Allettan, att vi hamnar i underläge och får jaga i matcher väldigt ofta, säger VH-tränaren Staffan Lundh.

Efter hand blev det bättre från gästernas sida. När Todd Winder serverade Jakob Karlsson en smörpassning i slutet på den första perioden kunde kaptenen trycka in 1–1 och spräcka VH:s målnolla. 

Mantrat för den här matchen skulle vara snygga mål. Lucas Feuks 2–1-mål i de 27:e minuten var läckert, likaså Tim Lindfors kvittering för VH två minuter senare. Niki Koskinen smekte fram en passning som nyförvärvet från Malmö Redhawks rakade in i mål. 

– Vi pratade om att vi skulle vara hetare framför kassen och det tycker jag att vi var i den här matchen, menar Lundh.

Sedan klev Henrik Rommel in i handlingarna. Väsby-centern lossade den stora kanonen i den 32:a minuten och gav sitt lag ledningen för tredje gången i matchen. Samme Rommel var också den som pangade in 4–2 i krysset i slutskedet av matchen. 

– Som sagt... Vi hade behövt få rida lite på vågen av en ledning, istället för att hamna i underläge. Nu lyckas vi inte ta ledningen och får inte med oss de där småsakerna som krävs, säger VH-tränaren.

Oskar Carlsson reducerade visserligen (också snyggt) för VH med drygt 30 sekunder kvar av matchen – men närmare än så kom bortalaget aldrig.

– Arbetsmässigt gör vi en strong insats och lägger ner vår själ i det för att vinna matchen. Men just nu får vi inte med oss småsakerna. Det är synd.

VH-tränaren konstaterar samtidigt att man möter ett skickligt lag.

– De har mycket kvalitet i sitt lag och flera spelare som spelat på en högre nivå. Vi är ändå med och utmanar, även om vi inte når hela vägen fram. Offensivt såg det bättre ut från oss idag (läs torsdag) än vad det gjorde i tisdags. 

VH halkar nu efter topplagen i den södra Allettan och är kvar som nästjumbo efter sju omgångar. Man har en poäng upp till Kalmar och Huddinge på sjunde respektive åttonde plats. Däremot är det tolv poäng upp till ettan Nybro och tio poäng upp till tvåan Väsby.

Vad ska ni göra för att vända det här?

– Jobba vidare och försöka hitta det som gör att vi hamnar i lägena vi hamnar i, där vi får jaga väldigt ofta, säger Lundh, som samtidigt kunde glädjas åt att Tim Lindfors fick göra sina första poäng i Vimmerbys dress.

– Det är inte så lätt att komma in från J20-nivå till seniornivå och producera direkt. Det är framför allt den fysiska nivån som är jobbigare. Jag tycker ändå att han tagit in det vi pratat om och det är jättekul att han gör ett mål och en passningspoäng. Förhoppningsvis kan vi få honom att släppa loss ännu mer framöver. Det var ingen som förväntade sig att han skulle komma in och vända på allt åt oss, så han får klart godkänt för sina två första matcher.

Nu väntar ett kortare nyårsuppehåll för lagen i Allettan. Vimmerbys nästa match är den 5 januari, då man välkomnar Huddinge IK till sin hemmais.

Väsby–Vimmerby 4–3

Första perioden: (06:54, spel 5/4) 1–0 Lucas Feuk, (15:23) 1–1 Jakob Karlsson (Todd Winder, Ludvig Vännström).

Andra perioden: (27:05) 2–1 Lucas Feuk, (29:29) 2–2 Tim Lindfors (Niki Koskinen), (31:14) 3–2 Henrik Rommel.

Tredje perioden: (55:15) 4–2 Henrik Rommel, (59:23, spel 5/4) 4–3 Oskar Carlsson (Jakob Karlsson, Tim Lindfors).

Skott: 30–26 (8–6, 10–8, 12–12).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!