VH:s viktiga vecka börjar med Väsby

Lite av en Stockholmsvecka blir det för Vimmerby Hockey i Allettan. Först kommer Väsby på besök på onsdagen, sedan väntar Hanviken borta på fredag och Huddinge hemma på söndag. "Det gäller att vi gör vårt jobb", säger VH-tränaren Staffan Lundh.

Tatu Kokkola är tillbaka i VH mot Väsby.

Tatu Kokkola är tillbaka i VH mot Väsby.

Foto: Jacob Meijer/MeijerMedia

Ishockey2022-02-23 08:00

Vimmerby Hockey jagar revansch i dubbel bemärkelse. Dels på Väsby och dels för den svaga insatsen mot Mariestad borta i lördags.

– Vi gjorde ingen större match mot Mariestad. Kanske var det så att orken pyste ut lite för oss efter två framträdanden innan dess. Vi har försökt släppa det och gå vidare.

När det gäller onsdagens motståndare Väsby är det ett lag som VH fick se sig besegrat av två gånger om tidigt i Allettan. Med 2–0 hemma och 4–3 borta.

– Intrycket då var att vi ändå spelade jämnt mot dem och lika väl kunde ha fått med oss poäng. Det vi har tittat lite extra på från de matcherna är deras power play. Det är ganska lurigt och svårläst. För egen del gäller det att vi hittar tillbaka till farten i spelet som visat upp när vi varit som bäst. Dessutom måste vi ta jobbet ute på isen.

Blir det några ändringar i truppen till onsdagens match?

– Tatu Kokkola är klar för spel igen jämfört med laget som spelade mot Mariestad senast. I övrigt blir det samma manskap. Backarna Oskar Carlsson och William Dageryd gör framsteg och förhoppningen är att någon av dem kan vara redo senare i veckan.

Alla poäng är viktiga för VH i den prekära situation laget befinner sig i. Hanviken och Huddinge har också tuffa matcher.

Övriga matcher i omgången: Kalmar HC–Mariestad BoIS HC, Huddinge IK–Karlskrona HK, Skövde IK–HC Dalen, Hanvikens SK–Nybro Vikings IF.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!