Vasst backförvärv klart för VH

På söndagen landade Vimmerby Hockey ett starkt nyförvärv. Filip Mingotti, en 21-årig back med 121 allsvenska matcher på meritlistan, är klar för klubben. - Med tre säsonger i Allsvenskan förväntar vi oss att han ska vara en av våra ledande backar, säger Daniel Stolt i VH:s sportgrupp.

Ishockey2015-06-15 06:41


Vimmerby kommer allt närmare en fulltalig trupp. I och med värvningen av Filip Mingotti är nu backsidan fylld.
- Det känns verkligen bra att han valde Vimmerby. Vi har haft stor konkurrens från flera toppklubbar i division ett. Den sociala biten blev viktig i Filips val, säger Daniel Stolt.
Så här säger Filip Mingotti själv om varför valet föll på VH:
- Jag fick bra vibbar från första början och känner verkligen att de tror på mig. Dessutom har klubben fixat ett jobb åt mig på typ 40 procent. Det är skönt att ha något att göra vid sidan om hockeyn.

Saknade trygghet
Filip Mingottis moderklubb är Kallinge/Ronneby, men de senaste sex säsongerna har han tillhört Karlskrona. En klubb som i våras mycket överraskande tog steget upp till SHL. Förra säsongen står Mingotti bokförd för 33 allsvenska matcher och på dessa blev det fyra poäng (1+3). Vimmerbys senaste nyförvärv avslutade dock säsongen med ett 20-tal matcher med Kallinge/Ronneby i division ett.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!