Västervik åker ur – Djurgården till semifinal

Västervik åker ur hockeyallsvenskan, Tingsryd kvalar sig kvar och Djurgården är ett steg närmare SHL efter avancemang till semifinal i det hockeyallsvenska slutspelet.

Liam Öhgren gjorde två av Djurgårdens sex mål när laget tog sig till semifinal i det hockeyallsvenska slutspelet. Arkivbild.

Ishockey2023-03-24 21:46

Tingsryd, som slutade näst sist i hockeyallsvenskan den gångna säsongen med nio poäng mer än jumbon Västervik, får spela vidare i den näst högsta serien säsongen 2023–2024. Det står klart sedan laget vunnit den sjätte matchen i det småländska kvalmötet med Västervik med 2–0 och matchserien i bäst av sju med 4–2.

Bakom segern på bortais stod målskyttarna Felix Olsson och Daniel Öhrn som satte var sin puck inom loppet av sex minuter i den andra perioden. Målvakten Tomas Rydén räddade 19 skott och höll nollan.

Djurgården är som första lag klart för semifinal i det hockeyallsvenska slutspelet där vinnaren tar Brynäs plats i högstaserien SHL nästa säsong.

I bortamatchen mot Bik Karlskoga vände stockholmarna ett 1–2-underläge till 6–3-seger i Nobelhallen. Matchserien i bäst av sju vann man i fyra raka matcher, 4–0.

Södertälje kvitterade sin kvartsfinalserie mot Mora till 2–2 efter en 3–2-seger hemma i Scaniarinken.