Västervik föll efter straffar mot Modo

Västerviks IK fick till slut se sig besegrade på straffar hemma mot Modo. VIK såg ut att gå mot en mycket viktig trepoängare, men en sen bortakvittering i slutperioden gav ställningen 2-2. Matchen avgjordes efter straffläggning där VIK gick förlorande efter totalt 3-2.

Ishockey2018-02-03 16:46

Den första perioden i Plivit Trade Hallen var mycket jämn där både Västervik och Modo skapade chanser framåt. Hemmalaget Västervik skapade dock flera och hetare lägen än sin motståndare från Örnsköldsvik. VIK visade även prov på bra boxplay och resultatet efter första 20 minuterna blev mållöst, 0-0.

I den andra perioden gjorde Västervik en mycket pigg start. Joakim Englund åkte fram mot Modo-målet i den andra minuten, därefter nöp han till och fixade en drömstart på mittenperioden för hemmalaget. Efter öppningsmålet var det mycket böljande spel fram och tillbaka. Tabellnian Modo etablerade ett rejält tryck vid halva matchen spelad, men Västervik med Jonas Fransson i målet stod emot bra. VIK hade det tufft då de knappt fick låna pucken för en stund och ett kvitteringsmål låg i luften. Modo fick till slut in pucken i nät, men domaren var inte nöjd med hur målet hade gått till. Domaren ringde och när det var gjort signalerade han för att målet inte var godkänt. Med tre minuter kvar fick dock till slut Modo in ett definitivt 1-1-mål och det blev även ställningen inför den avslutande tredje perioden.

Gästande Modo inledde den sista perioden väldigt starkt och låg på ordentligt. Jonas Fransson räddade Västervik med flera svettiga räddningar och istället för ett mål i baken var det istället hemmalaget som skulle få jubla. Med tio minuter kvar ut av matchen gick hemmalaget upp i ledning igen när Patrik Blomberg skickade in pucken bakom Modo-målvakten. Detta efter att Erik Gustafsson stått för en fin prestation och spelat fram till Blomberg som med sitt 2-1-mål fick satte VIK i täten. I den avslutande delen av perioden jagade Modo febrilt ett kvitteringsmål och till slut blev trycket för tungt för VIK. Med två minuter kvar kvitterade laget från Örnsköldsvik till 2-2 och matchen gick till förlängning.

I förlängningen kom inget mål och vinnaren i matchen fick koras i en straffläggning. Där drog gästande Modo till slut det längsta strået och gjorde straffläggningens enda mål. VIK förlorade matchen med 3-2 och gick miste om den viktiga bonuspoängen som kan bli betydande när säsongen summeras.

Västerviks IK-Modo 2-3 (0-0, 1-1, 1-1, 0-0, 0-1)
Andra perioden: 1-0 (22:04) Joakim Englund (Patrik Blomberg, Andreas Frisk), 1-1 (37:19) Tim Wahlgren (Patrik Karlkvist, Oscar Hedman).
Tredje perioden: 2-1 (49:06) Patrik Blomberg (Erik Gustafsson, Christoffer Fish), 2-2 (57:35) Henrik Björklund (Emil Molin, Oscar Hedman).
Straffläggning: 2-3 Emil Molin.
Skott: 28-28 (9-9, 9-8, 8-9, 2-1, 0-1)
Utvisningar, VIK: 1x2 min och 1x10 min, Modo: 2x2 min
Publik: 1309 åskådare