Västervik föll i en rysare

Nej, nej, nej. Västervik förlorade en högdramatisk match mot Karlskoga med 1-2. Detta samtidigt som Tingsryd vann mot Modo. Nu väntar kvalspel för Västervik.

Tunga miner. Västervik förlorade hemma mot Karlskoga med 0-2

Ishockey2018-03-07 20:18

Västervik fick en mardrömsstart då Gustaf Thorell redan efter 44 sekunders spel satte 0-1 för Karlskoga. Snacka om kalldusch. Baklängesmålet tycktes ändå inte bekomma VIK särskilt mycket. Västervik var det spelförande laget och skapade tryck mot Karlskoga, utan att för den skull lyckas vaska fram en hel hög med farliga chanser. Mattias Elfström och André Astley Rydberg var närmast nätkänning.

Västervik fick också chansen i spel numerärt överläge två gånger i första perioden, men hade svårt att etablera ett bra spel. Karlskoga hade i princip ingenting förutom sitt tidiga ledningsmål.

Gästerna var däremot nära att utöka till 0-2 i pp i mittperiodens inledning, men närskottet från Filip Ahl träffade utsidan av stolpen. Andra perioden blev spelmässigt mest ett ställningskrig. Ett defensivt skickligt Karlskoga stängde ytor på ett effektivt sätt och gjorde det svårt för Västervik.

Mittperioden blev mållös.

Det blev inte den tredje. Efter två minuters spel frälste Filip Ahl Karlskoga, då han kunde trycka in 0-2 från nära håll. Nu var det rejäl uppförsbacke för VIK.

Hemmalaget fick kort efteråt målet ny chans i powerplay, men då visade Karlskogas Emil Jidskog vilken duktig målvakt han är. Västervik jagade frenetiskt efter mål, till slut lyckades de då Joacim Hedblad slog in en retur knappt sju minuter före slutsignalen.

Strax efter reduceringen hände det som inte fick hända. Tingsryd gjorde 2-1 mot Modo - och lyckades bärga tre avgörande poäng.

VIK var nu tvunget att ta poäng mot Karlskoga. Viktor Öhman var nära kvittering, men Jidskog stod iväg igen. VIK tog ut målvakten Victor Östlund, men någon kvittering kom aldrig.

En superdramatisk allsvenska slutade på sämsta sätt för Västervik. Karlskoga höll undan och vann. Nu väntar kvalspel för VIK.

Västervik-Karlskoga: 1-2 (0-1, 0-0, 1-1)
Första perioden: 0-1 (0.44) Gustav Thorell (Rodrigo Abols, Fredrik Forsberg).
Tredje perioden: 0-2 (42.10) Filip Ahl, 1-2 (12.36) Joacim Hedblad (Dan Pettersson)
Utvisningar VIK: 3x2, 1x10. Karlskoga: 4x2.
Skott: 27-17 (10-6, 6-6, 11-5)