Västervik föll trots stark insats

Västervik gjorde en riktigt bra match borta mot Karlskoga, tabelltvåa i Hockeyallsvenskan. VIK vann skotten med hela 40-19, men förlorade ändå matchen med 3-1. – Vi skapar tillräckligt med chanser för att vinna, men deras målvakt (Andrew Engelage) gör en kanonmatch, säger assisterande VIK-tränaren Ragnar Karlsson.

Ishockey2017-01-23 21:45

Tabelltvåan Karlskoga inledde som det topplag man är; strålande – och hade två jättelägen redan i den inledande minuten. Som tur var för Västervik inledde målvakten Jonas Fransson lika bra och räddade båda.
Karlskoga hade flera frilägen under första perioden, ofta genom Hockeyallsvenskans poängkung Victor Ejdsell, men några mål blev det inte under de första 20 minuterna.
Efterhand kom VIK in mer i matchen, men man hade svårt att komma in ordentligt på mål – som man hade pratat om innan att man skulle.
– Karlskoga spelade väldigt defensivt och försökte bara ta tillvara på våra misstag, säger Ragnar Karlsson.

I andra periodens första byte åkte Victor ”26” Öhman på en höfttackling och fick ledas av isen med stora knäsmärtor.
– Han åker med oss hem och ska undersökas i Västervik i morgon, men det såg verkligen inte bra ut, medger ”Ragge”.

Västervik spelade mycket bättre i mittperioden än i första och tog rättvist också ledningen i matchen. Jörgen Karterud sköt, målvakten Andrew Engelage gjorde sitt enda misstag i matchen och lämnade retur rakt ut – och Joacim Hedblad kunde prickskjuta in 0-1 från nära håll.
Tyvärr så kunde hemmalaget kvittera ganska omgående i powerplay sedan Conny Strömberg dragit på sig en onödig utvisning efter att klantigt ha tappat bort pucken i anfallszon.
Och i slutminuten så var Karlskoga ytterst nära även ett ledningsmål. Victor Ejdsell fintade bort Jonas Fransson, men sköt i innerstolpen – och pucken studsade ut bakom en liggande VIK-målvakt.

Tredje perioden var en enda lång jättepress av Västervik mot storspelande Karlskoga-målvakten Andrew Engelage. VIK vann skotten i den sista akten med förkrossande 24-6, men Karlskoga vann märkligt nog ändå perioden med 2-0…

2-1-målet var ett riktigt turmål. Henrik Rommel fick Theodor Lennströms skott rakt på sig och kunde jätteöverraskad raka in pucken i mål. Domaren David Bergman ringde på målet, då det såg väldigt märkligt ut, men repriserna visade att det inte var regelvidrigt – bara ett jäkla flyt…
– Vi gör väldigt många bra saker i den här matchen, men vi måste in och skymma målvakten mer, det är väl det enda negativa. Jag är dock nöjd med vår insats spelmässigt och att vi skapar så mycket chanser, en annan dag studsar pucken vår väg.

Med två minuter kvar att spela tog VIK ut målvakten – och då skickade norske landslagsmannen Thomas Valkvae Olsen in 3-1 i öppen kasse.
Nästa match för Västervik i Hockeyallsvenskan är hemma mot Tingsryd på onsdag.