Västervik hoppas på trendbrott: "Vi har förtjänat mer"

Västerviks IK har gjort två bra matcher mot Tingsryds AIF så här långt i Hockeyallsvenskan. Likväl så har det blivit två förluster. - Vi har förtjänat mer, särskilt i bortamatchen där vi var det klart bättre laget. Jag hoppas marginalerna är på vår sida i hemmamatchen i kväll, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

I den senaste hemmamatchen mot Tingsryd åkte Joacim Hedblads Västervik på en tung 1-3-förlust. Foto: Ossian Mathiasson

I den senaste hemmamatchen mot Tingsryd åkte Joacim Hedblads Västervik på en tung 1-3-förlust. Foto: Ossian Mathiasson

Foto:

Ishockey2017-01-25 13:30

I förra hemmamatchen mot Tingsryd så förlorade Västervik trots en bra insats. TAIF-målvakten Niklas Rubin "stod på huvudet" och var nära att hålla nollan, men Victor "26" Öhman reducerade till 1-3 med två minuter kvar att spela.

Borta så var Västervik det klart bättre laget. Man vann skotten med 36-22, men Nicolai Meyer avgjorde till 2-1 mot sin gamla klubb i förlängningen.

- Där gör vi en bra match rakt igenom, men vi blev bortdömda. En av deras spelare drog på sig en solklar tripping i sekvensen innan målet, men domaren friade, minns Karlin.

"Naivt och dumdristigt"

TAIF-tränaren Magnus Sundquist tycker att hans lag vann rättvist med 3-1 i Västervik, men medger att hans lag hade tur som vann med 2-1 hemma.

Där var Västervik oerhört bra, men vi hade marginalerna med oss i den matchen, säger Sundquist.

Tabellfyran Tingsryd, 63 poäng, ledde senast med 3-1 hemma mot Oskarshamn en bit in i tredje perioden, men tappade till 3-4 efter förlängning.

- Vi spelade naivt och dumdristigt i ledning med 3-1. Vi var för optimistiska, tummade på elementära saker och slarvade bort segern.

- Det var inte första gången den här säsongen, vilket gör mig väldigt irriterad. Vi kunde ha haft tio-tolv poäng till och jag kräver en bättre och ödmjukare insats mot Västervik i kväll, säger Magnus Sundquist.

"Var värda mer"

Tabellsexan Västervik, 60 poäng, förlorade senast borta mot Karlskoga med 3-1, trots att man vann skotten med hela 40-19.

- Vi var värda mer i den matchen, och att skjuta 40 skott på mål på bortaplan är fantastiskt, tycker Mattias Karlin.

- Vi hade inte riktigt marginalerna med oss, samtidigt som vi bommade några riktigt bra lägen. Jag hoppas det blir tvärtom i kväll, avslutar VIK-tränaren som ställer samma lag på benen som senast, minus skadade Victor "26" Öhman.

Laget mot Tingsryd
Målvakt: Jonas Fransson (Ludvig Engsund).
Förstafemman: Oskar Drugge, Victor Lindman, Joacim Hedblad, Dan Pettersson, Mitch Wahl.
Andrafemman: Andreas Frisk, Erik Gustafsson, Mats Fröshaug, Victor "11" Öhman, Conny Strömberg.
Tredjefemman: Petter Hansson, Emil Wahlberg, Jörgen Karterud, Fredric Andersson, Olle Liss.
Fjärdekedja: Emil Georgsson, Pierre Gustavsson, Viktor Lindell.
Extraback: Joakim Englund.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!