Västervik i formsvacka: "Typiskt för det läge vi är i nu"

Västerviks IK har inte marginalerna med sig just nu. På onsdagskvällen kom femte raka förlusten i Hockeyallsvenskan. VIK hämtade upp 0-3 till 3-3, men Pantern avgjorde till 3-4 i slutminuterna. – Det är typiskt för det läge vi är i nu, vi har verkligen inte medstuds. Den här matchen kunde vi lika gärna ha vunnit med 4-3, suckar VIK-tränaren Mattias Karlin.

En av Hockeyallsvenskans bästa målvakter, Panterns Tex Williamsson, storspelade mot Västervik och här är det Emil Georgsson som inte kan överlista honom.

Ishockey2017-01-11 22:31

Västervik var dock ovanligt blekt i första perioden. Gick på tomgång kändes det som. Sköt för lite och kom heller inte in på mål för att ta hand om returerna.
Emil Georgsson var närmast VIK-mål i boxplay, men hans skott gick tätt utanför.
Pantern gjorde 0-1 i powerplay efter en billig utvisning på Olle Liss. Och skåningarna gjorde även 0-2 (i boxplay!) innan den första perioden var till ända.

Bytte målvakt
Till andra perioden bytte VIK målvakt. Jonas Fransson ersattes av Ludvig Engsund.
– Fransson är en bra målvakt, men idag var det inte riktigt hans dag, säger Karlin.
Målvaktsbytet gav dock inte önskad effekt. ”Ludde” släppte en retur rakt ut som Martin Janohls vispade in till 0-3.
I andra perioden spelade VIK dock klart bättre än i första - och skapade bitvis ganska bra tryck runt utmärkte Tex Williamsson - men pucken ville inte in.
Inte förrän efter 17.16 då Pierre Gustavsson, Västerviks bäste spelare för kvällen, fick in en reducering till 1-3 efter ett fint anfall.

Två ansikten
– Det här var en match med två ansikten. Vi är det bättre laget under första halvan och är kliniska och gör mål på de lägen vi har.
– Under andra halvan sköjer Västervik över oss fullständigt och vi får vara riktigt nöjda som kommer härifrån med tre poäng, tycker Pantern-tränaren Håkan Åhlund.
I tredje perioden kändes VIK igen - och spelade riktigt bra. Med en härlig energi i allting så förlade man spelet nästan till hundra procent i anfallszon. Och fullt rättvist kom också 2-3 efter 3.34 genom Victor ”26” Öhman.
Öhman hade sedan en puck i klykan innan Victor Lindman med ett mäktigt skott utjämnade till 3-3.

Hemmaseger hängde i luften
En hemmaseger hängde verkligen i luften.
Västervik vann skotten i tredje perioden med 12-3, totalt 37-20, och spelade  oerhört bra i slutakten - och var absolut värt ett segermål. Men vad händer då? Jo, Pantern kontrar in 3-4 i slutminuterna på en av Malmö-lagets ytterst få chanser i tredje perioden.
– I tredje går vi all in och gör många bra saker, men det studsar inte med oss just nu. Hade vi haft flowet så hade det varit vi som vunnit med 4-3, säger Mattias Karlin.

VIK tog ut målvakten med drygt en och en halv minuter kvar att spela, men 3-4 stod sig tiden ut.
Nästa match för Västervik är på lördag borta mot Modo.