Västervik i ny toppmatch

Efter Västerviks osannolika inledning har nykomlingens maskineri knackat en del de två senaste matcherna. Men förlusterna mot Timrå och Karlskoga har inte på något sätt skapat panik i VIK. – Vi vet att vi kan mycket bättre än så här, säger tränaren Mattias Karlin.

Västerviks IK:s tränare Mattias Karlin känner ingen oro efter två raka förluster. I kväll väntar Smålandsderby hemma mot Tingsryd.
Foto: Ossian Mathiasson

Västerviks IK:s tränare Mattias Karlin känner ingen oro efter två raka förluster. I kväll väntar Smålandsderby hemma mot Tingsryd. Foto: Ossian Mathiasson

Foto:

Ishockey2016-10-25 08:00

Ettan Timrå, fyran Karlskoga och i kväll Smålands-derby mot trean Tingsryd. Toppmatcherna kommer i rad för tabelltvåan i HockeyAllsvenskan, Västerviks IK.

VIK kommer till spel med två tunga förluster i bagaget.

– I Timrå gör vi en väldigt medioker match. Det var inte bra någonstans. Mot Karlskoga var det däremot helt okej, men då straffades vi hårt av några misstag. I och för sig har vi kommit undan tidigare, så det kanske var på sin plats nu, skrattar VIK-tränaren Mattias Karlin.

”Kan mycket bättre”

I Västervik råder dock lugnet – trots förlusterna.

– Det hade varit värre om vi hade presterat på topp i de här två matcherna och ändå förlorat. Nu vet vi att vi kan mycket bättre än så här, Karlin.

I kväll väntar alltså Tingsryd i hemmahallen – ett nytt tätt derby mellan två topplag. Seger och VIK öppnar lucka till serietrean, förlust och Tingsryd är om.

Skruvat upp tempot

– Tingsryd är ett stabilt allsvenskt lag med många intressanta spelare, säger Västerviks tränare.

– Det gäller att vi skruvar upp tempot igen och jag tycker verkligen vi har gjort det på träningarna de senaste dagarna.

– Det har fattats en del i våra förlustmatchermatcherna, men förhoppningsvis har vi kommit upp i fart nu.

Så när som på skadade Dan Pettersson mönstrar Västervik ordinarie lag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!