Västervik kan sluta hoppas

Stålnacke: "Asplöven kommer dra in de pengar som behövs"

Västerviks IK fans kan nog sluta hoppas på att Asplövens hot om att dra sig ur den kommande Kvalserien blir verklighet.

Västerviks IK fans kan nog sluta hoppas på att Asplövens hot om att dra sig ur den kommande Kvalserien blir verklighet.

Foto:

Ishockey2016-02-26 13:18


Asplöven är i ekonomisk kris och hotar med att dra sig ur den kommande Kvalserien om inte en miljon kronor samlas in omgående. Men Västerviks IK:s fans ska nog inte hoppas på att slippa Haparandalaget där.

- Asplöven kommer dra in de pengar som behövs, säger hockeygurun på NSD, Jimmy Stålnacke.

Västervik och Borlänge från HockeyEttan samt Sundsvall och Asplöven från HockeyAllsvenskan. Där har du de fyra lag som redan är klara för spel i Kvalserien, som inleds om två veckor. Men dessa fyra lag kan faktiskt komma att bli bara tre istället.

Asplöven är nämligen i ekonomisk kris och hotar med att dra sig ur kvalet. På sin hemsida vädjar klubben till sponsorer och privatpersoner att skänka pengar. En miljon måste samlas in till början av mars annars blir det inget spel.

- Om vi inte får ihop pengarna kommer vi inte att ställa upp i någon kvalserie, säger tränaren Per Kentää till Sveriges Radio.

En som vet det mesta om Asplöven är hockeyexperten på Norrländska Socialdemokraten, Jimmy Stålnacke. Och han tonar ner föreningens hot.

- De har nog en så tom börs som man kan ha just nu, så utan en miljon blir det svårt att spela i en kvalserie, säger han.

- Men pengarna kommer att komma in, de har redan fått ihop 250 000 och det lär ticka på bra de närmaste dagarna. Och skulle det saknas något under andra halvan av Kvalserien så kommer de då dra in de pengar som behövs.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!