Västervik lyckades bryta förlustsviten

– En jätteviktig seger. Verkligen skönt att få stopp på förlustsviten efter fem raka förluster. VIK-tränaren Mattias Karlin såg märkbart lättad ut efter att Västerviks IK hemmabesegrat Södertälje med 2-0.

Foto:

Ishockey2016-11-07 06:30

Västerviks IK har verkligen tagit supportrarna på en berg-o-dal-bane-färd så här långt in i Hockeyallsvenskan.

Efter premiärförlusten mot AIK radade succénykomlingen upp nio raka segrar och vissa av supportrarna började till och med att hybrisprata om SHL nästa säsong.

Därefter gick det utför och blev en ny mindre smickrande svit, fem raka förluster – och dessutom en massa skit utanför rinken (läs rattfyllor, se artikel här intill).

Därför var hemmasegern mot Södertälje mycket välkommen för Västervik. Helt plötsligt finns det återigen något positivt att tala om.

”Det finns nyanser”

– Alla lag behöver få stopp på en sådan förlustsvit, skönt att vi fick det i dag.

– Men samtidigt är det ju så att vi inte har spelat dåligt i alla de här fem matcherna, allting är inte svart eller vitt

– det finns andra nyanser – och det pratade Mats Waltin (Södertäljes tränare) och jag om innan matchen, säger Karlin.

De båda tränarna var efteråt överens om att Västervik var det klart bättre laget i första perioden.

– Vi kom lindrigt undan där. Vi kom på efterkälken hela tiden mot ett mycket hungrigt och tempostarkt Västervik. Vi hade tur som bara låg under med 1-0 så långt, säger Waltin.

Målet styrde Fredric Andersson in på tennis bakom ryggen, aningen turligt.

”Mentalt tungt”

I andra perioden var det Södertälje som var det bättre laget, men likväl var det Västervik som svarade för mittperiodens enda mål. Emil Georgsson utnyttjade ett dåligt SSK-byte, spelade fram Mats Fröshaug som fintade bort målvakten Alexander Sahlin och lyfte in en backhand till 2-0.

– Det var mentalt tungt att släppa in det målet i en period där vi var det bättre laget, men vi var samtidigt lite för dåliga på att utnyttja våra målchanser, säger Mats Waltin.

I tredje perioden spelade Västervik på resultatet och klarade att hålla nollan, trots att SSK tog ut målvakten och fick spela sex mot fyra i slutminuterna.

– Vi såg till att ha alla man bakom pucken och jag är nöjd med krigarinsatsen idag, säger VIK-tränaren.

Hittade tillbaka

Västervik hittade i den här matchen tillbaka till det tempostarka spel man hade i säsongsinledningen. Hela laget ska framhållas för insatsen.

Victor ”26” Öhman fick kliva av inför sista perioden med en befarad hjärnskakning.

– Det var en rejäl smäll han åkte på, men jag tror ändå inte att det är någon större fara med honom, avslutar Mattias Karlin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!