Västervik nära att fälla serieledaren: "Skapar tillräckligt för att vinna”

I 45 minuter höll Västervik serieledande Moras fruktade förstafemma stången. Sedan small det två gånger inom loppet av två minuter och det räckte för att förlora matchen. – Jag tycker att vi skapar tillräckligt för att vinna det här, summerade VIK:s assisterande tränare Ragnar Karlsson efter 2-1-förlusten.

Olle Liss var en av Västerviks absolut bästa spelare när laget föll med 2-1 borta mot Mora i går kväll – rapp, vass och ett ständigt orosmoln för serieledarnas försvar. Foto: Viktor Allvin

Ishockey2017-02-07 09:15

Den allsvenska serieledaren på bortaplan. Då måste man tillåtas att spela lite mer disciplinerat och lite tätare.
Ja, det är nästan en förutsättning för att kunna gör en så pass bra bortamatch som Västervik trots allt gjorde mot Mora IK i går kväll. I två perioder.

För dessa var lika jämna och tajta som de var målfattiga. Och med tanke på att ställningen efter 40 minuter var 0-0 så fattar du…
– Vi gör en bra match så här långt. Vi får stundtals bra tryck på dem, men tyvärr är vi lite för ineffektiva, sa Olle Liss i C Mores sändning i den första periodpausen.
I den andra perioden fick Västervik chansen att spela i numerärt överläge vid tre tillfällen, men laget blev då alldeles för stillastående och Mora hann både skära av passningsvägar och placera sig i skottlinje när VIK fick lägen.

De avslutande 20 minuterna inledde VIK starkt, lite likt den första perioden. Man klev på bra i anfallszon, pressade högt och tog bort uppspelsvägarna för Mora.

Hemmalaget å sin sida gick ner på tre femmor för att få upp tempot och intensiteten.
Fem minuter in i den tredje perioden fick vi också se vad lite fart, tryck och driv på mål kan ge. Ett mål, för att vara mer exakt.
I Moras första spelvändning värd namnet tog Emil Bejmo avslutet i slottet. Pucken smet mellan benskydden på Jonas Fransson i VIK-målet och Bejmos 13:e mål för säsongen var ett faktum
– En kombination av ett dåligt byte och anfallare som inte räknar in sina motståndare, suckar Ragnar Karlsson.

Bara två minuter senare var det dags igen – och då var det hockeygodis vi bjöds på. Återigen var det Moras förstafemma som klev fram när laget behövde det som mest.

Jacob Nilsson och Emil Bjemo lekte hockey i anfallszonen och det hela avslutades med att Bejmo la ett pass tvärs över centrallinjen till Nilsson som skickade in tvåan i öppet mål (hans 16:e mål).

Med fem minuter kvar att spela fick Västervik sista chansen att komma in i matchen och med bara ett par sekunder kvar av det numerära överläget, efter 16:38, styrde Mats Fröshaug in reduceringen.

Sekunderna senare hade förre Mora-spelaren, VIK:s Dan Pettersson, ett jätteläge att kvittera från sin position i slottet, men skottet gick utanför.

Med två minuter kvar lämnade VIK-keepern Jonas Fransson sitt mål, men i ärlighetens namn var det närmare 3-1 än 2-2, även om Mitch Wahl hade ett kanonläge i den absolut sista sekunden, men missade då pucken med nästan öppet mål.

– Vi känner ju också att vi gjorde en riktigt bra bortamatch, men det ger ju tyvärr inga poäng. Det är det som är frustrerande, tyckte Ragnar Karlsson.

Härnäst väntar två hemmamatcher för VIK – Björklöven på fredag och Oskarshamn på söndag.
– Folk förväntar sig att vi ska städa av Löven lätt, men det blir ingen lätt historia – inet minst på grund av det, spår ”Ragge”.