Västervik närmar sig kvalserien

Västerviks IK är nu bara ett steg från kvalserien till Allsvenskan. VIK är klart för play off 3 efter 3-0 (1-0, 1-0, 1-0) hemma mot Hudiksvalls HC, och totalt 2-0 i matcher. I play off 3 ställs man mot Troja. - Det är ju roligt med hockeymatcher, men det är skönt att vi vann i två raka så att vi slipper en tredje och får lite mer vila nu inför nästa runda, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

Linus Boström jublar ikapp med lagkamrater och publik efter sitt 1-0-mål mot Hudiksvall.

Linus Boström jublar ikapp med lagkamrater och publik efter sitt 1-0-mål mot Hudiksvall.

Foto:

Ishockey2015-03-02 07:46


Det var en ganska småful drabbning de 1076 åskådarna i Plivit Trade-hallen fick se. Råkurren var ganska många och det var tydligt att det ingick i Hudiksvalls gameplan att försöka få VIK ur rytmen med diverse skärmytslingar (se artikel här intill om Simon Mitman).
Hemmalaget inledde starkt, till skillnad från senast uppe i Hudik där man släppte in 1-0 efter bara 26 sekunder och bitvis var utspelat i första perioden.

I krysset
Här var det alltså tvärtom; Linus Boström skickade upp 1-0 i krysset med ett mäktigt slagskott efter 7.59, och sedan radade VIK upp chans efter chans. Men matchen blev målsnål, dock inte chanssnål, mycket på grund av två bra målvakter. Johan Kallio i Hudiksvall och Daniel Wälitalo i Västervik storspelade och höll siffrorna nere.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!