Västervik slickar såren efter kraschen - SSK hemma i kväll: ”Perfekt"

Efter kraschen mot Almtuna är det bara att ge sig upp på cykeln och köra igen. I kväll väntar Södertälje SK hemma för Västerviks IK. – Det är perfekt att få en match direkt. Då kan vi lägga Almtuna blixtsnabbt åt sidan och inte älta det för mycket, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

De senaste säsongerna har VIK och SSK stött på varandra många gånger. Ikväll möts de igen. Foto: Mikael Kindman

De senaste säsongerna har VIK och SSK stött på varandra många gånger. Ikväll möts de igen. Foto: Mikael Kindman

Foto:

Ishockey2017-02-03 14:00

t sig förbi de flesta av allsvenskans topplag under de senaste omgångarna, kryddade Västerviks IK det hela med att mosa anrika AIK i lördags – säsongens kanske bästa insats.

Men som det gamla talesättet säger så varar ju sällan glädje för evigt.
För kraschlandningen mot Almtuna i förrgår var lika monumental som oväntad.

5-1 blev det till hemmalaget, men det var mer insatsen än resultatet som irriterade VIK-tränaren Mattias Karlin efter matchen.

Men… När man har kraschat är ju det bästa att direkt ge sig upp på cykeln. Och för VIK:s del bränner det till redan i kväll igen då trätobrodern Södertälje SK väntar i hemmahallen.
– Det är perfekt att få en match direkt. Då kan vi lägga Almtuna blixtsnabbt åt sidan och inte älta det för mycket, säger Mattias Karlin.

– Visst ska vi dra lärdom av det som hände där, men nu är det en procent fokus på det och 99 procent fokus på SSK-matchen.

Vilka är lärdomarna då?
– Det är uppenbart att vi inte vinner en enda närkamp, därav skapas alla problem. Det blir en dominoeffekt. Om en spelare gör ett dåligt jobb måste någon annan kliva på och täcka upp, vilket medför att någon annan får backa upp honom. Samtidigt försvinner tilliten till varandra – spelarna åker omkring och undrar om polaren verkligen fixar den här situationen, säger Karlin.
– De mål som Almtuna gör kommer på grund av alldeles för låg klass på vårt agerande. Nu handlar det om att alla måste rycka tag i sig själva och inse att det inte är okej att lalla omkring och förlora närkamper i en sport där det är så många en-mot-en-situationer.

Mellan matcherna mot AIK och Almtuna skiljde det bara några ynka dagar. I insats och prestation skiljde det flera mil.
Orsaken till det har Karlin såklart funderat på.
– Det är ju både den här sportens förskräckelse och förtjusning. Men det kan ju inte handla om form i alla fall. Vi kan inte tappa 20 gubbar på vägen på bara ett par dagar. Visst, ett par killar kan väl få en formsvacka mellan två matcher, men inte alla.
– Det är så mycket psykologi. Vi började matchen bra de första minuterna, men när de gjorde 1-0 var det som att vi blev svårt skadeskjutna på något sätt. Vi försökte ändra på allt och det känns som att vi testade 40 olika kedjeformationer, men vi fick inte ordning på oss själva, säger VIK-tränaren.

I kväll väntar jumbon Södertälje SK för VIK.
Ett lag som måste börja vinna matcher om man inte ska tvingas stå där på perrongen och se bakänden av den sista tågvagnen försvinna i fjärran.
– De är i en utsatt situation och känns lite luriga. För vår del handlar det bara om att borra ner huvudet och köra. Vi vet att vi kan, säger Karlin.

Inget nytt i center- och backjakten?
– Inget konkret. Det är en tunn marknad, men vi har lagt ut många krokar. Förhopningen är ju att ersätta Fredric Andersson rakt av. Vi siktar högt, men om det inte händer något inom de närmsta dagarna får vi börja titta på andra alternativ.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!