”Västervik spelar för vackert”

”Västervik spelar lite för vackert. De måste lära sig att även göra fula mål, de är lika mycket värda”. De träffsäkra orden kommer från CMores expertkommentator Mike Helber efter matchen i Hockeyallsvenskan mellan Mora och Västervik, som hemmalaget vann med 3-1 trots att VIK vann skotten med hela 38-25.

Ishockey2016-11-10 07:21

– Jag är inte nöjd med spelet runt mål. Vi kletar och petar lite för mycket. Vi måste offra oss lite mer för att få in pucken, konstaterar VIK-tränaren Mattias Karlin i C More.
Västervik fick sämsta tänkbara start på matchen då hemmalaget gjorde mål i matchens första anfall. Matchuret hann bara ticka fram till 1.18 då Jacob Nilsson alldeles för enkelt tilläts åka slalom genom lite för passiva VIK-spelare och sprätta in 1-0 bakom målvakten Jonas Fransson.

Västervik repade sig dock snabbt efter den tidiga anstormningen från hemmalaget och var det klart bättre laget under resten av perioden. Faktum är att VIK spelade riktigt potent, det enda som saknades var mål – men chanser saknades då sannerligen inte:

Både Fredric Andersson och Mats Fröshaug hade frilägen, som dock nye Mora-målvakten Christian Engstrand räddade. Och Viktor Lindell hade en puck som retligt gled bara någon centimeter utanför.
– Västervik var bra offensivt och skapade mycket, men jag är mycket nöjd med Engstrand - han var riktigt bra idag, säger Mora-tränaren Jeremy Colliton till C More.

Den första perioden var lika fartfylld som sevärd, med Västervik i förarsätet. Och mittperioden inleddes på samma sätt, men pendeln svängde över till hemmalaget när Alex Aleardi i powerplay aningen turligt lyckades pricka in 2-0.
Västervik fick ett par chanser att komma in i matchen i powerplay mot slutet av mittperioden, men båda de numerära överlägena var mycket dåliga från gästernas sida – och man fick knappt iväg något skott på mål överhuvudtaget.
Västervik öppnade tredje perioden starkt, skapade flera fina lägen – men passade ofta en gång för mycket istället för att skjuta.
– Vi gör många bra saker i den här matchen och vi är inte sämre än Mora spelmässigt. Vi skapar dessutom mycket chanser, men vi har inte riktigt flytet framför mål, säger Mattias Karlin till C More.

Victor Lindman lyckades i alla fall till slut att spräcka nollan med ett kraftfullt slagskott från blålinjen i powerplay, men det var det enda mål VIK lyckades göra i matchen.
Kevin Goumas fick chansen på straff, sedan Oskar Drugge dragit ner en Mora-spelare i friläge, att avgöra matchen – men det dröjde till slutsekunderna i tom bur för Mathias Bromé att fastställa slutsresultatet till 3-1.