Västervik upp i topp av Kvalserien

Västerviks IK tog i eftermiddags en lika viktig som rättvis bortaseger mot Västerås IK. 3-1 slutade matchen. När halva kvalserien till HockeyAllsvenskan nu är spelad är Västervik åter i topp av den jämna tabellen.

Alexander Viklund gjorde det viktiga 2-1-målet för Västervik när laget besegrade Västerås IK på bortais med 3-1 i kvalserien till HockeyAllsvenskan i eftermiddags.

Alexander Viklund gjorde det viktiga 2-1-målet för Västervik när laget besegrade Västerås IK på bortais med 3-1 i kvalserien till HockeyAllsvenskan i eftermiddags.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2018-04-02 18:12

Den första perioden i toppmatchen, tabellettan Västerås mot tvåan Västervik, var jämn, mållös och också ganska händelselös.
I mittakten tog Västervik ett stadigt grepp om spelet och satte hårt tryck i anfallszonen.
Mellan den femte och åttonde minuten naglade man sig fast där och då kom också 1-0-målet – fast till Västerås…
Från ingenstans vände spelet – en djup flippuck som missades av VIK:s försvar och hemmalagets Oskar Pettersson gjorde 1-0 helt fri.

Den viktiga kvitteringen kom dock snabbt, bara drygt två minuter senare. Efter tekning i anfallszonen fick Andreas Frisk pucken och hands handledsskott från blå linjen letade sig in i Västerås-målvaktens bortre burgavel.
Västerviks kraftiga spelövertag fortsatte och med fyra minuter kvar av perioden kom också ledningsmålet. Patrik Blomberg svarade för ett fint förspel och serverade Alexander Viklund öppet mål. Snyggt värre, men också väldigt passivt agerande av Västerås annars så tajta försvar.

I den tredje perioden hade Västervik bra koll på läget fram till fem minuter återstod. Då skapade Västerås två jättechanser att kvittera. Först var det en slumppuck som gled och prickade insidan av Jonas Franssons ena stolpe. Halvminuten senare fick Västerviks-keepern rädda ett friläge.
Med ett par minuter kvar av matchen tog hemmalaget timeout för att hitta lösningen på hur kvitteringen skulle komma till. Istället var det Västerviks Patrik Blomberg som halvminuten senare kunde punktera matchen fri med Västerås-målvakten Marcus Dahlbom.

Skotten vann Västervik med 26-18.

Med fem av tio omgångar spelade av kvalserien är Västervik nu åter i topp. Härnäst väntar bortamatch mot Troja-Ljungby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!