Västervik utan poäng i Leksand

Västervik Hockey fick till slut se sig besegrade med 5-3 under onsdagskvällen borta mot Leksand. VIK kämpade sig tillbaka från ett tvåmålsunderläge i sista perioden, men det räckte inte till poäng.

Ishockey2017-12-13 20:29

Västervik fick ingen vidare start på matchen i Tegera Arena i Leksand. Hemmalaget tog ledningen knappt två och en halv minut in i matchen genom Emil Bernström. Gästande Västervik skulle dock jobba sig tillbaka i matchen och med 10:57 på matchklockan kom kvitteringen fram till 1-1. Målskytten för VIK var Alexander Viklund. Leksands Jesper Ollas skulle dock fem minuter senare skjuta hemmalaget i ledning igen.

Inför andra perioden var Västervik i ett 2-1-underläge och var återigen på jakt efter ett kvitteringsmål. Istället var det hemmalaget som utökade sin ledning till 3-1 genom Daniel Bertov.

3-1 förblev också ställningen inför den tredje och sista perioden. VIK kämpade och fick in ett reduceringsmål fyra minuter in i den tredje perioden signerat Oskar Karlsson. Med nio minuter kvar av matchen var gästerna i numerärt underläge i spel 4 mot 5. Då klev Kalle Östman fram och tryckte in kvitteringen till VIK i boxplay. Glädjen över kvitteringen skulle dock inte bli långvarig i Västervik då Anton Karlsson i samma numerära överläge sköt in 4-3 för Leksand.

Matchavgörande 5-3 kom med tre minuter kvar för Leksand i spel fem mot fyra där lagets Mattias Ritola hittade nätet. Västervik plockade ut målvakten i slutet av matchen, men laget fick se sig besegrade med 5-3 och fick åka den långa resan hem poänglösa.

Leksands IF-Västerviks IK 5-3 (2-1, 1-0, 2-2)
Första perioden: 1-0 (02:24) Emil Bernström (Jon Knuts, Patrik Norén), 1-1 (10:57) Alexander Viklund (Joakim Englund, Dan Pettersson), 2-1 (15:33) Jesper Ollas (Matt Carey, Daniel Bertov).
Andra perioden: 3-1 (26:36) Daniel Bertov (Sebastian Björnstad, Jon Knuts).
Tredje perioden: 3-2 (44:05) Oskar Carlsson (Kalle Östman), 3-3 (51:33) Kalle Östman i spel 4 mot 5, 4-3 (52:11) Anton Karlsson (Mattias Ritola, Alex Friesen) i spel 5 mot 4, 5-3 (57:02) Mattias Ritola (Anton Karlsson).
Skott: 39-29 (16-11, 14-9, 9-9)
Utvisningar, LIF: 2x2 min, VIK: 3x2 min