Västervik utan poäng mot AIK

Halva Hockeyallsvenskan är spelad. Nykomlingen Västerviks IK har gjort succé och ligger trea med 48 poäng efter 26 matcher. Men två lag har VIK ännu inte lyckats ta poäng mot; serieledande Karlskoga och så kvällens motståndare på Hovet i Stockholm AIK. - Det är bara tillfälligheter, och vi får väl se till att ändra på den statistiken i kväll, säger VIK:s lagkapten, AIKprodukten Andreas Frisk.

"Vi skiter i tabell och målsättning. Vi har snackat om att ha fötterna på jorden och jobba hårt", säger Andreas Frisk inför andra halvan av hockeyallsvenskan.

"Vi skiter i tabell och målsättning. Vi har snackat om att ha fötterna på jorden och jobba hårt", säger Andreas Frisk inför andra halvan av hockeyallsvenskan.

Foto: Mikael Kindman

Ishockey2016-12-14 15:00

Den 32-årige Solnakillen kan AIK utan och innan efter en lång rad säsonger i klubben i så väl division ett, Allsvenskan som SHL.

VIK-backen är full av respekt för storklubben, men menar att Västerviks två förluster ändå inte innebär att man har svårt för hans moderklubb, som parkerar på nionde plats i tabellen med 34 poäng.

- Det är mestadels tillfälligheter att vi förlorat båda matcherna mot dem, de har haft turen att möta oss två gånger när vi inte varit riktigt redo, säger han.

Första gången var i seriepremiären på Hovet i Stockholm, då AIK vann med 31 mot ett Västervik som såg lite taget ut av stundens allvar.

- Det var första matchen någonsin i Hockeyallsvenskan för många av killarna i vårt lag, och AIK på Hovet blev kanske "en lite för stor happening" för vissa, vi kom inte alls upp i vår normala nivå.

VIK förlorade även hemma mot AIK, 14 i slutet av oktober då Västervik var inne i en fem matcher lång förlustsvit och mitt i två rattfylleriskandaler.

- Vi gör ändå en helt okej match, men AIK hade turen att få möta oss mitt i vår sämsta period den här säsongen.

Det var ett tacksamt läge för dem, och dessutom hade de skaffat en ny målvakt (slovenske landslagsmålvakten Kacper Groselj) som storspelade mot oss i sin debut, säger Frisk.

Västervik har alltså vunnit eller åtminstone tagit poäng mot alla lag i Hockeyallsvenska förutom AIK och Karlskoga. Men rutinerade Andreas Frisk, som varit en av VIK:s bästa spelare på sistone, poängterar återigen att detta bara är tillfälligheter.

- Är man inte på tå så kan man torska mot vilket lag som helst i den här serien, så jämn är den. Tittar man på de två sista platserna så ligger två anrika storklubbar där (Västerås och Södertälje) som absolut inte är några dåliga hockeylag.

- Och tvärtom så kan vi vinna mot alla lag när vi har en bra dag. Så vi kan absolut slå både Karlskoga och AIK, vi får väl se till att visa det i kväll, säger Andreas Frisk.

Med 48 poäng efter 26 omgångar så är Västerviks blygsamma målsättning att komma topptolv i stort sett redan i hamn.

Vad har ni satt upp för målsättning inom laget för den andra säsongshalvan?

- Vi skiter i tabell och målsättning. Vi har snackat om att ha fötterna på jorden och jobba hårt och ödmjukt, en match i taget så får vi se hur långt det räcker, säger han.

Båda lagen föll senast efter förlängning; AIK hemma mot Oskarshamn med 56 och Västervik med 12 borta mot Tingsryd.

- Vi gör ändå en bra match mot Tingsryd, men vi måste in på kassen och vara lite aggressivare. Vi gör många snygga mål, men vi måste lära oss att göra fula också.

I Västervik gör Joacim Hedblad comeback efter sin muskelbristning, men Emil Georgsson (sjuk) saknas. För övrigt ställer VIK upp med samma manskap som senast.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!