Västervik välkomnar Leksand

Den första rundan i HockeyAllvenskan rundas av ikväll. Och publiken i Plivit Trade-Hallen får något alldeles extra som fredagsmys. Leksands IF, svenska klassikerklubbarnas Rolls Royce, står som motståndare till Västerviks IK.

Foto:

Ishockey2017-10-27 12:27

– Förutsättningarna är vida skilda. Det är två olika världar. De har en spelartrupp som är värd x antal miljoner mer än vår. På det sättet är vi ännu mer underdogs än vad vi är vanligtvis. Med det sagt så känner vi inte på något sätt att vi inte kan matcha Leksand, säger en laddad VIK-tränare i Roger Forsberg.

Det är lite mer arbetsro för Forsberg nu, än för bara några veckor sedan. Laget har slagit tunga elefanter som AIK och Björklöven på hemmaplan. Krydda det med en derbyseger mot IKO och, senast, en solid insats i Karlskoga som gav tre poäng.
– Det är lätt att säga nu, men vi har jobbat vidare på samma sätt. Vi kände hela tiden att vi gjorde bra saker och presterade allt som oftast bra. Det var bara en tidsfråga innan det skulle släppa för oss, menar Forsberg.

Leksand klev in i säsongen som skyhöga seriefavoriter. Vid rodret: Magnus Åkerblom. Han överlevde inte oktober utan tidigare i månaden entledigades han och ersattes av FBK-ikonen Leif Carlsson. Carlsson förlorade sin första LIF-drabbning men har nu, åtminstone temporärt, vänt skutan och Leksand har tre raka segrar inför VIK-mötet.
– Det är 60 minuter hårt jobb som gäller. Vi vet vad vi har åstadkommit på hemmaplan. Det som blir viktigast för oss är att vi håller oss till vår matchplan, säger Roger Forsberg.

Joakim Englund är tillbaka från sin avstängning och är uttagen i laget som en av sju backar.
– Det ska bli ruskigt kul att komma tillbaka in i hetluften. Det är inte särskilt roligt att stå vid sidan, säger Englund.
I profilens frånvaro (tre matcher) har VIK släppt in fyra mål och den rutinerade backen vet att det råder en hård konkurrenssituation.
– Grabbarna har mer eller mindre spikat igen så det blir tufft att ta sig tillbaka in i laget. Men jag vet vad som gäller, säger Englund.

Avtalet med Växjö Lakers rörande Ludwig Wistén gällde fram till onsdagen och forwarden är nu tillbaka i Växjö. På hans ytterplats kliver Lukas Löfquist in.

Missat senaste Studio Hockey-podden? Lyssna här!

VIK-laget:
Jonas Fransson (Viktor Östlund)
Andreas Frisk – Oskar Drugge
Erik Gustafsson – Emil Wahlberg
Kim Johansson – Oskar Carlsson
Joakim Englund

Alexander Wiklund – Dan Pettersson – Joacim Hedblad
Oskar Svanlund – Patrik Blomberg – Christopher Fish
Jacob Tenemyr – Pierre Gustavsson – Lukas Löfquist
Mattias Elfström – Viktor Lindell – Tony Pappila
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!