Västervik vann skotten klart - föll ändå

Västervik vann skotten med förkrossande 48-19. Men Västerås vann matchen med 3-1. - Det här är för dåligt, ett mål på 48 skott duger inte, säger VIK-tränaren Mattias Karlin, som fick se sitt lag inkassera tredje raka förlusten i Hockeyallsvenskan.

Fredric Anderssons Västervik föll hemma mot Västerås.

Ishockey2017-01-05 07:30
Första perioden var en enda lång jättepress från Västerviks sida. VIK vann skotten med förkrossande 17-5, men perioden slutade märkligt nog ändå 0-0.
Hade det varit 3-0 i hemmafavör så kunde inte ens den mest inbitne Västerås-supporter ha klagat, så massiv var VIK-pressen under de första 20 minuterna - då VIK borde ha avgjort matchen.

De hetaste chanserna hade Conny Strömberg och Victor ”11” Öhman.
Strömberg, dubbel allsvensk poängkung, försökte sig på en ”fuling” som han lyckats med tidigare under säsongen - han vallade pucken från i stort sett ingen vinkel alls i ryggen på Västerås-målvakten Henrik Lundberg, men den touchade stolpen och gick ut igen.
Öhman körde läckert slalom genom Västerås-laget, men fick inte upp pucken i det avgörande ögonblicket.
- Jag är nöjd med första perioden, där skapar vi rejält med chanser - men vi gör ju inga mål, suckar Karlin.

I mittperioden hade Västervik inte alls samma energi i spelet och därför fick gästerna mer att säga till om.
Mikael Frycklund prickade ribban efter drygt sex minuter och bara 30 sekunder senare så kom 0-1 då Marcus Bergman slog in en målvaktsretur efter skott från Lukas Zetterberg.
Hemmalaget blev lite paralyserat av det orättvisa ledningsmålet och spelade inte bra under resten av perioden, samtidigt som Västerås fick energi och fart under grillorna.

Ändå lyckades Västervik få in en kvitteringspuck, efter ett läckert solomål av Conny Strömberg som rundade kassen och sköt 1-1 köksvägen.
- Lundberg (Henrik, Västerås målvakt) är bra i kassen, men samtidigt är det oförmåga av oss att inte göra mer än ett mål på 48 skott.
- Vi är för bekväma och är inte inne framför mål och slår in returerna, han fick mycket plockpotatis idag, säger Mattias Karlin.

Tredje perioden blev hafsig, ja rent av lite Hawaii-betonad. Chanser utbyttes åt båda håll, de flesta till Västervik även i den här perioden - men trubbigheten var påfallande den här kvällen.
Marcus Bergman satte sitt andra mål för kvällen till 1-2 efter 10.34 och Stefan Gråhns gjorde 1-3 i slutminuten sedan VIK tagit ut målvakten.
VIK vann alltså skotten med förkrossande 48-19 och borde verkligen ha vunnit den  här matchen mot tabelljumbon Västerås.
- Jag är jättenöjd, vi har inte varit i närheten av Västervik i våra andra två möten och vi var hårt ansatta även idag.
- Men vi krigar på oerhört bra med ett kompakt försvarsspel mot ett puckskickigt Västervik som har seriens bästa powerplay - och så får vi våra mål i rätt lägen. Det här var en oerhört värdefull seger för oss, avslutar Västerås-tränaren Christer Olsson.