Västervik vaskar om i kedjorna: "Gått småtrögt för honom"

På upptaktsträffen i september var det ingen som nämnde Bik Karlskoga och toppstrid i samma mening. Det var tändvätska för hela föreningen. Med 15 omgångar kvar ligger laget på en imponerande andraplats. - När man blir tippad i botten får man en ganska skön ingång. Allt man gör bra ger jäkligt positiv energi, säger tränaren Tobias Thermell.

Mattias Karlin kastar om i laget och sätter bland annat Olle Liss som 13:e forward.

Mattias Karlin kastar om i laget och sätter bland annat Olle Liss som 13:e forward.

Foto: Ossian Mathiasson

Ishockey2017-01-23 07:30

AIK blir favorit i hockeyallsvenskan medan Bik Karlskoga och Västerviks IK hamnar i botten. Så gick snacket på den traditionsenliga upptaktsträffen i september som bjöd på klyschor och löften.

Karlskoga tippades näst sist i tabellen och Västervik sist av C More-experten Mike Helber - och Svenska spel rankade Karlskoga nia och serieseger skulle ge 25 gånger pengarna.

Bra utgångsläge

Till hockeyallsvenskans sajt sade tränaren Tobias Thermell så här efter träffen: "Jag blev lite gött irriterad. Det är lugnt, bara ett tips men lite irriterad. Vi ska spela om det".

Han har trott på sin trupp trots stor spelaromsättning och visat vilket skicklig lag de har.

- Det är inget överraskande att vi blev tippat i botten, vi tappade spelare som gjort otroligt mycket poäng och hittade ersättare som knappt spelat på den nivån. Men det har hänt mycket sedan dess, trupperna ser inte likadana ut nu som de gjorde inför säsongen, säger Tobias Thermell.

Med en dryg fjärdedel kvar av säsongen ligger Karlskoga tvåa, fem poäng efter serieledande Mora.

- Vi har ett bra utgångsläge men det är många lag som jagar oss och de har rustat upp ordentligt, säger Thermell och fortsätter:

- När man blir tippad i botten får man en ganska skön ingång. Allt man gör bra ger jäkligt positiv energi och då blir allt lätt men nu ökar kraven. Samtidigt måste vi ha förståelse för vad det är som gör oss bra och jobba hårt. På sistone tycker jag inte att vi har kommit upp i vår nivå riktigt, säger Thermell.

"Rätt tid..."

I kväll möts Karlskoga och Västervik för fjärde gången och det blir tredje raka bortamatchen för Västervik.

- Det känns som att matchen kommer i rätt tid, vi har haft två tuffa bortamatcher och nu får vi ta en till. Det är en bra utmaning, säger Mattias Karlin.

Vad har ni tagit fasta på från tidigare möten med Karlskoga?

- Att vi måste offra oss lite mer i anfallszon. Vi har haft fler anfall men det går inte att ligga på utsidan av dem.

Karlin väljer också att kasta om en del i laget och splittrar på kedjan med Victor Öhman (11), Olle Liss och Mitch Wahl.

Öhman spelar i kväll med Mats Fröshaug och Conny Strömberg medan Wahl snickras ihop med Fredric Andersson och Jörgen Karterud.

Olle Liss startar som 13:e forward.

- Vi tycker att det har gått lite småtrögt för Olle men han kommer spela, säger Karlin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!