Västervik vill bryta trista trenden i Ö-vik

Det är två lag med motsatta formkurvor som möts i Fjällräven Center i Örnsköldsvik i kväll. Modo har åtta segrar på de elva senaste matcherna medan Västervik har fem raka förluster. – Det är bara att bita ihop och köra på, förr eller senare så kommer det att lossna, säger Västerviks tränare Mattias Karlin.

Oskar Drugge finns med i Västerviks lag mot Modo.

Oskar Drugge finns med i Västerviks lag mot Modo.

Foto: Viktor Allvin

Ishockey2017-01-14 10:07

Att klassiska Modo förra säsongen ramlade ur SHL var en chock i Ö-viksbygden, där allting andas hockey. Hela bygden förväntar sig att laget omedelbart ska studsa tillbaka upp i högsta serien.
Modo började dock Hockeyallsvenskan svagt och låg länge i botten av tabellen, men har på senare tid börjat få ihop det och har klättrat upp till sjunde plats (50 poäng), bara fem poäng bakom femteplacerade Västervik.
– Det är väl egentligen inte så konstigt att Modo började illa, laget är ju helt nytt rakt över och halva laget är i princip juniorer. Det tar ofta tid att spela ihop ett nytt lag.

– Men i min värld är det helt rätt av Modo att göra en generationsväxling i det här läget – och nu börjar de ju så sakteliga få ordning på saker och ting, säger Mattias Karlin, som själv spelade 150-talet matcher med Modo i SHL under senare hälften av 1990-talet.

Visst är det så. Faktum är att Modo är ett av formstarkaste lagen i Hockeyallsvenskan just nu med åtta segrar på de elva senaste matcherna, senast vann de en tight match hemma mot Vita Hästen med 2-1.
Västerviks form är tvärtom svag med fem raka förluster, senast 3-4 hemma mot Pantern.
– Jag tycker ändå att vi spelmässigt har varit bra i de flesta av de här matcherna, men vi har fällt oss själva med för många enkla misstag, säger Karlin.
– Vi har också haft för dålig utdelning på våra chanser, analyserar VIK-tränaren.

Så är det. Statistiken på de fem senaste matcherna visar att VIK vunnit skotten i samtliga fem, totalt 178-117. Men ändå har man förlorat samtliga fem med totalt 11-19. Det här innebär att VIK gör ett mål på i snitt vart 16:e skott – vilket förstås är alldeles för dåligt.
– Vi har pratat om att vi måste vara lite hetare framför mål.
– Vi hade en liknande fas tidigare under säsongen, där vi också hade fem raka förluster utan att vi för den skull spelade dåligt. Så vi vet vad som gäller – det är bara att bita ihop och köra på, förr eller senare kommer det att lossna, säger Karlin.

Det här är tredje mötet mellan lagen den här säsongen. Västervik har vunnit de båda tidigare med 3-1 (borta) och 3-2 (hemma).
Modo har haft en enormt stor spelaromsättning. Den sjunde spelaren att få kicken den här säsongen är backen Drew Paris, som lämnade Ö-vik häromdagen.
Västervik får tillbaka både Oskar Drugge och Conny Strömberg efter hjärnskakningarna de ådrog sig mot Vita Hästen. Den ende som saknas är norrmannen Mats Fröshaug, som avtjänar sin femte och sista match på avstängningen mot Modo i kväll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!