Västervik vill spräcka mardrömssviten

Jakten på en play off-plats går vidare för Västerviks IK. I eftermiddag med match hemma mot AIK – ett lag VIK har haft stora problem med under säsongen. – Mest tillfälligheter, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

Fjärde mötet för säsongen och i dag jagar Mattias Karlin, Olle Liss och deras Västervik första segern mot AIK. Foto: Viktor Allvin

Fjärde mötet för säsongen och i dag jagar Mattias Karlin, Olle Liss och deras Västervik första segern mot AIK. Foto: Viktor Allvin

Foto:

Ishockey2017-01-28 14:00

Sexan Västervik mot elvan AIK. En grymt viktig match i kampen kring HockeyAllsvenskans play off-streck.
Men trots att Västerviks IK ligger elva poäng och fem placeringar före gänget från Solna verkar de passa VIK synnerligen illa.
Tre gånger tidigare har  lagen mötts den här säsongen. En poäng är allt smålänningarna har mäktat med att ro hem (förlust i förlängning senast lagen möttes).

– Det handlar mest om tillfälligheter. Den första matchen kan man nästan stryka. Det var vår allsvenska premiär, vi var på Hovet och mötte favoriterna. Det blev lite för stort – det var krampaktigt och massor med premiärnerver, säger Mattias Karlin.
– I mötet i Västervik (1-4) imponerade AIK och jag minns att jag efter den matchen trodde att det skulle vända för dem. Men det har det ju inte gjort, ler Karlin.
– Om de hade spelat så hela säsongen hade de varit i serieledning.

I Västervik saknas Victor ”26” Öhman, som fortfarande dras med sviter efter smällen mot Karlskoga.
Backen Jens Andersson är fortsatt utlånad till Vimmerby.

För Victor ”11” Öhman kom i går domen efter åtalet om rattfylla (se artikel här intill).
– Skönt för alla att vi nu kan lägga det bakom oss. Victor har varit väldigt öppen mot klubben om vad som har hänt, säger Karlin.

– Om det nu finns något positivt i detta, så är det väl att det skedde mitt under säsongen. Victor har haft mycket folk omkring sig samt kunnat gå till träningarna och skingra tankarna. Nu har domen kommit och vi vet alla vad som gäller, då får vi ta det därifrån, säger Karlin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!