Västerviks andra förlust mot division ett-lag

Nej, Västerviks IK. Det går inte förlita sitt nya kontrakt i allsvenskan på motståndarnas misstag, domarnas beslut och en kanske allt för stark tro på sig själva. Saker löser sig inte av sig självt. Kvällens förlust hemma mot Piteå sätter nu laget i en brutalt svår situation.

Oscar Drugges två mål mot Piteå ikväll hjälpte inte. Laget förlorade i det allsvenska kvalet med 3-2 efter förlängning..

Ishockey2018-03-26 21:42

1-0 till Piteå efter den första perioden i den grymt viktiga matchen i Kvalserien till allsvenskan var inte alls orättvist.
Men inte på något sätt heller rättvist.
För här snackar vi om ett gäng ytterst mediokra inledande minuter – från båda håll. Framför allt de 13-14 första – det var krampaktigt, fantasilöst och chansfattigt.

Matchen fick inte fart förrän Piteås lagkapten Magnus Isaksson, helt fri i slottet, skickade in ledningsmålet i powerplay efter dryga kvarten.
Därefter tog VIK över helt. Piteå backade hem och såg faktiskt trötta ut, men liksom under resten av den inledande perioden hade Västervik svårt att skapa riktigt vassa lägen.

I den andra perioden tog Västervik omgående greppet om händelserna. Den patenterade skridskoåkning vi stundtals blivit bortskämda med under säsongen satt där och gästerna från Norrbotten hade svårt att freda sig.

Fullt logiskt kom kvitteringen redan efter tre minuter. Joacim Hedblad och Marcus Lindblom assisterade Oscar Drugge, som dundrade in 1-1 i numerärt överläge.
Efter ledningsmålet behöll VIK sitt kraftiga tryck, men trots skottstatistiken 13-4 i den andra perioden (29-10 dittills i matchen) hade man förtvivlat svårt att omvandla spelövertaget till farliga målchanser.

Istället var det Piteå, som skickligt höll VIK på utsidan i sitt försvarsspel, som återtog ledningen.
Rättvist? Nej!
Snyggt? Oerhört!
Dock föregicks målet av ett brutalt VIK-slarv i egen zon.
Oscar Öhman fick pucken av VIK-försvaret och djupt i zonen gjorde Piteå det grymt snyggt - pucken fram till en fri Jonatan Harju som la tillbaka den till en ännu friare Öhman, som la in ledningsmålet i tom kasse.

I den tredje perioden handlade det mesta om VIK:s jakt på kvittering. Och i det tredje numerära överläget i perioden (ett par av dem ganska givmilda av domare Hiljanen), efter drygt 15 spelade minuter, kom den. Återigen var det Oscar Drugge som hittade rätt.
Resultatet stod sig perioden ut.

I förlängningen stod Västervik emot ett powerplay från Piteå, men minuten senare kom gästernas segermål sedan VIK tappat puck i anfallszon och matchvinnare Jonatan Harju kom fri.

Tungt för VIK som nu har Borlänge hemma härnäst. Seger där känns som ett måste efter två raka förluster mot division 1-motstånd.