Västerviks IK bildar två aktiebolag

Som vår tidning kunde avslöja redan för flera månader sedan så bildar Västerviks IK aktiebolag inför den allsvenska starten. Det blir två aktiebolag; VIK:s A-lag AB och Rinkside Bar & Event AB.

Lars Jörbrink omvaldes som ordförande i Västerviks IK. Foto: Mikael Kindman.

Lars Jörbrink omvaldes som ordförande i Västerviks IK. Foto: Mikael Kindman.

Foto:

Ishockey2016-06-16 09:25

– Det finns ingen förening i vare sig Allsvenskan eller SHL som inte har aktiebolag, det bara måste vi ha helt enkelt, säger Lars Jörbrink, som omvaldes som ordförande för Västerviks IK under klubbens årsmöte häromdagen.

Västerviks IK:s budget kommer att vara en av de lägsta i Allsvenskan den kommande säsongen.

–  Vi tror stenhårt på vår tränare Mattias Karlin och på vår sportchef Tomas Lind, och att de kommer att fortsätta göra ett bra jobb med relativt små resurser på den här nivån.

Snitt på 1600-1700

VIK har fått in cirka två miljoner kronor i sponsorintäkter, en siffra man siktar på att fördubbla.

– Vi budgeterar med ett snitt på 1600–1700 åskådare per match, det ska inte vara omöjligt om vi vinner några matcher i början.

Intäkterna den gångna säsongen blev drygt tre miljoner kronor högre än budgeterat. Kommande säsong har man budgeterat för cirka14 miljoner kronor i intäkter jämfört med förra årets sex miljoner kronor.

Spelarlönerna drog iväg

Spelarlönerna översteg budget med bred marginal, nästan två miljoner kronor, den gångna säsongen. Lönerna var budgeterade till 2,8 miljoner kronor, men det drog iväg till hela 4,7 miljoner kronor. Kommande säsong har lönebudgeten höjts till 8,6 miljoner.

Materialkostnaden var budgeterad till 750 000 kronor, men den blev nästan 1,2 miljoner kronor och är budgeterad till en miljon nästa säsong.

Omvaldes

Kommande år är omsättningen budgeterad till 13,8 miljoner kronor, jämfört med 9,2 miljoner för den nyss avslutade säsongen.

Årets resultat blev ett plus på drygt 50 000 kronor. Kommande säsong räknar VIK med att drygt dubblera detta.

Lars Jörbrink omvald alltså som ordförande. Ledamöter i styrelsen är: Stefan Pettersson, Roger Axman, Jacob Nelson, Christer Danesten, Rolf Björkgren och Per Embretsen. Suppleanter är Mattias Jildestad och Karin Thorngren. Revisor är Johan Nilsson och i valberedningen sitter Torbjörn Frisk, Mikael Nilsson och Emil Georgsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!