Västerviks IK tog inte chansen

Västerviks IK hade möjlighet att gå om två lag i bottenstriden. Men det blev en jobbig övertidsförlust mot Pantern. Därmed är VIK kvar under kvalstrecket.

Ishockey2018-02-10 19:49

Hemmaplan, mycket publik och ett prekärt tabelläge.

Med den bakgrunden hade de flesta förväntat sig en stark VIK-press i inledningen av matchen.

Så blev det inte.

Istället var det Pantern, som endast kom till spel med tre femmor, som tog ledningen efter 11:09. Det var inte alls orättvist. Faktum är att VIK bara sköt sex skott på mål de första 20 minuterna.

Efter pausvilan blev det bättre fart på hemmalaget.

Tämligen omgående kunde den formstarke backen Andreas Frisk göra 1-1. I det läget kändes det som att VIK skulle ta över matchen.

Men icke.

När klockan stod på 35:36 återtog Pantern ledningen.

I den tredje perioden handlade det mesta om Västervik. Patrik Blomberg kvitterade efter 44:15. Och VIK hade bud på mer. Bland annat prickade Andreas Frisk ribban.

- Vi gick för segern, säger tränaren Roger Forsberg som coachade hårt i slutet.

I förlängningen var det Pantern som fick jubla. Stor hjälte: Sebastian Dyk.

- Det är jobbigt just nu. Men vi är ändå inne i en bra trend. Vi har tagit åtta poäng de fyra senaste matcherna, säger Forsberg.

Västervik-Pantern 2-3 e.fl. (0-1, 1-1, 1-0, 0-1)

Första perioden: 0-1 (11:09) Nicklas Jadeland (Sebastian Dyk, Sebastian Strandberg)

Andra perioden: 1-1 (20:36) Andreas Frisk (Jörgen Karterud), 1-2 (35:36) Nicklas Jadeland (Stefan Söder)

Tredje perioden: 2-2 (44:15) Patrik Blomberg (Victor Öhman, Oskar Drugge)

Förlängning: 2-3 (60:33) Sebastian Dyk (Anders Grönlund, Sebastian Strandberg)

Skott: 27-24 (6-9, 10-7, 10-7, 1-1)

Utvisningar, VIK: 3x2 min, Pantern: 1x2 min

Publik: 1 938