Västerviks lagkapten klar för Vita Hästen

Västerviks IK tappar sin lagkapten Niklas Folin. Han har ryktats bort och nu är det officiellt: Folin har skrivit på för Vita Hästen.

Niklas Folin byter från Västervik till Vita Hästen.

Niklas Folin byter från Västervik till Vita Hästen.

Foto: Ilkka Ranta

Ishockey2020-08-30 14:43

Den 26-årige backen från Göteborg har varit på gång till Hästen under sommaren. Nu är alla bitar på plats och Folin ansluter till Tony Zabels lagbygge.

– Det känns bra. Det har varit en lång väntan (efter coronaavbrottet) så det är alltid kul att komma tillbaka, säger Folin till Vita Hästens Facebook-sida i samband med att han presenteras för klubben.

Västervik och Vita Hästen är relativt nära grannrivaler. Det har blivit ett antal E22-derbyn genom åren och Folin har rätt bra koll på dagens Vita Hästen.

– Jag tycker att de började spela väldigt bra och intressant hockey förra året. Det var lite därför jag valde Vita Hästen också. Det ser bra ut, det ser ut som det är väldigt mycket fart så det kan nog bli bra, säger Folin efter ett par träningar i sin nya miljö.

Han berättar om två säsonger med en hel del skador och hoppas han kan hålla sig frisk nu.

Närmast väntar officiell ispremiär på tisdag (utan publik som Vita Hästen livesänder) samt första träningsmatchen borta mot LHC på torsdag.

– Det blir väl en klassisk försäsongspremiär, skulle jag gissa på, säger Folin.

Efter ungdoms- och junioråren i Frölunda spelade Niklas Folin hockey i USA i sex säsonger. Han provade på juniorligan USHL för Moskegon Lumberjacks och Omaha Lancers innan det blev collegehockey i NCAA för UMass-Lowell.

De två senaste säsongerna har han alltså spelat i Västervik, senast som lagkapten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!