Västerviks nattsvarta trend håller i sig

Oj, vad det har svängt kvickt för Västerviks IK. Från succénykomling med nio raka segrar till fylleskandal och nu fem raka förluster. Borta mot Almtuna, förlust 5-2, gjorde dock VIK en tapper insats och var värt poäng. – Vi gör en väldigt bra match och har dom på gaffeln, men en olycklig halvminut i sista perioden förstör allt, säger assisterande VIK-tränaren Ragnar Karlsson.

Joacim Hedblad var en av de bästa spelarna när VIK föll med 5-2 borta mot Almtuna. Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2016-11-03 07:00

Ett hårt brandskattat Västervik, utan landslagsmännen Nicolai Meyer och Jörgen Karterud och de matchavstängda Victor ”11” Öhman och Alexander Pettersson, tvingades gå runt på tre femmor, men gjorde ändå en riktigt bra förstaperiod.

Och VIK fick också en riktig drömstart med mål redan efter tre minuter.

Joacim Hedblad spelade fint in pucken från bakom mål till en framstormande Fredric Andersson. Almtuna-målvakten Jonas Johansson lämnade retur på Anderssons skott, en retur som Victor ”26” Öhman förpassade i mål till 0-1, till vilt jubel bland de 20-talet tillresta Rödblåa Fansen bakom målet.

Utökade ledningen

Efter målet var det hemmalaget som hade det mesta av spel och målchanser, men det skulle ändå bli bortalaget VIK som utökade ledningen.

Skarpskytten Olle Liss kom en mot en med en Almtunaback och sköt lurigt i skäret. Det hårda skottet i det oväntade läget lurade hemmakeepern som fick se trissan gå i nät via stolpen.

Hemmalaget hade sina också sina chanser av näta, men målramen och en ”fotbollsmålvaktsräddning” av Jonas Fransson i slutsekunderna gjorde att Västervik gick till pausledning med en 2-0-ledning.

– Det kändes bra efter första, vi spelade bra och kontrollerat och Almtuna var inte på tårna, säger Ragnar Karlsson.

Hedblad bra

Om första perioden var aningen tillknäppt med bara 6-6 i skott, så var det tvärtom i andra. Mycket mera fart, ett utbyte av chanser och 13-9 i skott.

Hemmalaget hade något fler lägen, men det var VIK som hade de vassaste. Joacim Hedblad hade två riktigt bra måltillfällen, men poängkungen från de senaste säsongerna har inte riktigt fått det att stämma i avsluten den här säsongen.

Till Hedblads försvar ska sägas att han bidrog med mycket bra grejer ”ute på planen”, men målskyttet klickar just nu.

Allra vassaste chansen hade Mats Fröshaug i spel fyra mot fem, men han sköt rakt på målvakten.

Periodens enda mål gjorde Emil Larsson mitt i perioden fram till 1-2.

Chockartade sekunder

Västervik hade dock fortsatt kontroll på matchen ända fram till slutminuterna, då hemmalaget vände till 3-2 med två snabba mål inom 24 sekunder.

– Vi hade full kontroll och så får de chockartat både 2-2 och 3-2, det känns tungt. Vi hade verkligen behövt en seger efter allt skit som hänt den senaste tiden, och i dag tycker jag vi var värda det.

Därefter ändrades matchbilden. Västervik som försvarat en ledning under hela matchen var helt plötsligt tvunget att satsa allting framåt i slutminuterna, och det fick bara till följd att Almtuna utökade till 5-2, det sista målet i tom kasse.

– Vi hade ingen riktig kraft i slutforceringen, kanske tog det ut sin rätt att vi gick runt på tre femmor, jag vet inte, säger Ragnar Karlsson.

– Det här var en tung förlust, vi var värda segern idag. Men det är bara att ta nya tag hemma mot Södertälje på fredag, avslutar VIK-tränaren.

Resultat

Almtuna-Västervik 5-2 (0—2, 1—0, 4—0)

Första perioden: 0—1 (3.06) Victor Öhman (Joacim Hedblad, Fredric Andersson), 0—2 (16.51) Olle Liss (Emil Wahlberg).

Andra perioden: 1—2 (9.52) Emil Larsson (Sebastian Selin, Eric Norin).

Tredje perioden: 2—2 (12.06) Sebastian Selin (Emil Larsson, Eric Norin), 3—2 (12.33) Erik Santesson (Linus Sandin, William Quist), 4—2 (18.12) Ludwig Blomstrand (Linus Rotbakken), 5—2 (19.56) Marcus Oskarsson (Emil Larsson, Sebastian Selin).

Skott: 29—23 (6—6, 13—9, 10—8).

Utv, Almtuna: 3x2. Västervik: 4x2.

Domare: Johan Nordlöf, Solna.

Publik: 1 580.

Tuppar: 3: Jonas Fransson, 2: Joacim Hedblad, 1: Olle Liss