En speciell debutmatch på flera vis

Västervikskillen Anton Fredriksson kastades in i hetluften och spelade för Vimmerby Hockey mot Nybro. "Det var min debut vad det gäller seniorhockey och det kändes ganska bra", sa han efter matchen.

Anton Fredriksson gjorde sin debut i seniorhockey för VH mot Nybro.

Anton Fredriksson gjorde sin debut i seniorhockey för VH mot Nybro.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-12-15 21:51

Ett skadedrabbat Vimmerby Hockey fick låna in två backar från Växjö Lakers J18-lag med kort varsel. Simon Aho och Anton Fredriksson började tillsammans som ett av tre backpar i VH. För Anton Fredriksson som är fostrad i Västervik IK var det en speciell match på flera vis.

– Som gammal VIK-spelare kändes det lite märkligt att dra på sig VH-tröjan, men när väl matchen var igång så var det inga konstigheter, säger han efter 5–2-förlusten mot Nybro som även var hans första match i seniorsammanhang.

Var det stor skillnad mot juniorhockeyn?

– Fartmässigt var det inte så stor skillnad, men motståndarna är både större och skickligare så det var tufft. Det kändes tryggt att få börja med att spela med Simon Aho, men det gick bra sedan också när vi spelade på fem backar på slutet. Medspelarna tog väl hand om oss och hjälpte oss så vi kom rätt på det.

Oskar Carlsson var en av de ordinarie VH-backarna som var tacksam över att få hjälp av de inlånade spelarna.

– Båda grabbarna skötte sig galant, sa han.

Vad var avgörande för att Nybro tog hem matchen?

– Vi gjorde en del misstag och slarvade och det har man inte råd med mot ett så bra lag som Nybro. Personligen så gick jag 0–4 ikväll och det är ju inget vidare.

Det återstår att se om VH får tillbaka några av sina backar till matchen mot Mariestad på söndag.

– Det är upp till Växjö om det blir några fler matcher för VH för min del, sa Anton Fredriksson.

Simon Aho.
Simon Aho.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!