Växjö i serieledning – trots matchstraff

Växjö gick upp i serieledning efter 3–0-seger i toppmötet borta mot Timrå. Trots ett matchstraff på Ludvig Nilsson i första perioden.

Växjös Jayden Halbgewachs gjorde det matchvinnande målet för Växjö i toppmötet med Timrå.

Ishockey2022-11-03 21:48

Det var efter drygt 15 minuter som matchstraffet kom. Ludvig Nilsson hade precis missat öppet mål, på väg till båset i ett flygande byte svepte han undan vänsterbenet på Timrås Emil Petterson som föll till isen.

– Jag är på väg att byta, så jag är inte beredd på att han ska sätta skridskon bakom. Jag hade ingen balans på det benet och då ramlar man, säger Pettersson till C More.

Efter videogranskning dömde domarparet Marcus Linde och Mattias Enroth matchstraff.

En helt onödig grej som kunde ha kostat Växjö matchen.

Men Växjö klarade det fem minuter långa numerära överläget – Timrå vann skotten i första perioden med 15–6 – utan att släppa in något mål.

I stället kunde Smålandslaget ta ledningen i mitten av andra perioden genom Jayden Halbgewachs som blev frispelad av Keegan Lowe.

Sedan gick Växjö i från i den tredje perioden när Manuel Ågren styrde in 2–0 på Miika Koivistos skott och Robert Rosén satte 3–0.

I övrigt från torsdagens omgång:

+ Örebro tappade serieledningen efter 2–3-förlust borta mot tidigare drömmotståndet Skellefteå. Närkingarna hade fem raka segrar mot Skellefteå, varav två den här säsongen. Men hemmalaget tog ett tidigt grepp genom att gå fram till 3–0.

+ Fjolårets finallag Luleå fortsätter att ha det tufft med målskyttet. Tredje raka hemmaförlusten kom efter 1–4 mot Brynäs där Johan Larsson blev tvåmålsskytt. Luleå är åtta i tabellen och har gjort näst minst mål i serien.

+ Rögles tröga säsongsstart blev ännu sämre – och nu ligger laget på kvalplats som nästjumbo. Rögle, som vann CHL förra säsongen och spelade SM-final 2021, blev nollade borta mot Leksand, 0–3, vilket var åttonde förlusten på de 15 första matcherna.