Växjös trend håller i sig – seger mot Luleå

Tabellettan Växjö fortsätter att imponera. Borta mot Luleå kom sjunde raka SHL-matchen med poäng. –Vi har fyra bra kedjor som alltid är på gång, säger Tobias Rieder efter 3–1-segern.

Tobias Rieder gjorde ett av Växjös mål i bortasegern mot Luleå.

Ishockey2023-01-14 17:45

0–3 borta mot Skellefteå på annandagen är senast då Växjö förlorade under ordinarie tid.

Sedan dess har klubben tagit poäng i sju raka matcher, varav den senaste var segern mot Luleå.

– Jag tycker att vi är uthålliga. Vi har fyra bra kedjor som alltid är på gång. Det har fungerat bra för oss den här säsongen, säger Tobias Rieder till C More.

"Oflyt"

Tabellettan fick en fin start på bortamatchen men målet i slutet av första perioden var något turlig.

Keegan Loews skott från blå linjen tog på Luleås Oscar Engsund och smet in bakom målvakten Matteus Ward.

– Det är sån oflyt vi har just nu. Det är bara att bita ihop och köra, säger Engsund till C More.

Bita ihop var precis vad Luleå gjorde.

Och till slut fick de lite medgång, då Julius Honka kvitterade i powerplay efter 7.42 av tredje perioden.

Någon större framgångsvåg var det dock inte tal om.

2.29 minuter senare tog Växjö ledningen igen, den här gången via Tobias Rieder i powerplay och innan matchen var över hade Joel Kellman prickat in 3–1.

– Det är alltid skönt att göra mål, framför allt när det ger segrar, säger Rieder.

Förlust för Örebro

Örebro har också imponerat med poäng i nio raka matcher, men hemma mot Brynäs (0–2) nådde trenden sitt slut.

Gävlelaget tog ledningen tidigt i tredje perioden, då Johannes Kinnvalls skott smet in bakom Jhonas Enroth efter att pucken styrts på Elias Ekströms klubba.

Samuel Johannesson ökade sedan på lagets målskörd efter 11.27 av tredje perioden.

Leksands trend tog däremot slut, då laget spelade till sig en trepoängare, via 3–0 hemma mot Malmö, efter tre raka förluster.

Emil Heineman, Patrik Zackrisson och Martin Karlsson stod för målen som gav segern.

Frölunda tappade 0–2 till 2–2 borta mot Linköping men knep sedan bonuspoängen efter Jere Innalas avgörande i förlängningen.

Rögle vann med 5–4, efter straffar, borta mot Oskarshamn.