Jakten på serieseger går vidare – enkel seger för RIF

Det var liksom inget snack alls till slut. Rimforsa gjorde processen hyfsat kort borta mot IBF Norrköping. Seger med 13–3. "Om inte deras målvakt storspelat hade vi kunnat göra ytterligare 15–20 mål", säger RIF-tränaren Johan Tillmar.

Mål i massor. Det blev det när Rimforsa vann komfortabelt mot IBF Norrköping

Ishockey2022-01-27 22:08

Som väntat var Rimforsa IF numret större än IBF Norrköping.

Segersiffrorna 13–3 talar också sitt tydliga språk. Men helt smärtfritt var det ändå inte...

– Nej, vi hade svårt att få dit skotten i den första perioden. Och förutsättningarna inför var väl inte heller de allra bästa. Matchen började väldigt sent (20:15), vi spelade borta och det var länge sedan vi hade haft match. Dessutom mötte vi en målvakt som var fantastisk. Han var ruggigt bra. Utan hans storspel hade vi kunnat göra betydligt fler mål, säger Johan Tillmar.

Han fick se sitt lag få sprutt på målfabrikationen i mittperioden, då 1–1 blev till 9–2.

– De drog på sig en fem minuters-utvisning, som vi lyckades utnyttja på ett bra sätt.

Till slut blev det 13–3 och en enkel och hyfsat behaglig resa mot tre nya sköna poäng.

Fighten om seriesegern går alltså vidare. Det är fyra lag som gör upp om att stå överst på tronen när vi summerar serien längre fram. Finspång och Rimforsa leder racet nu, en bit före utmanarna Åby Ungdom och KFUM Norrköping.

Mot IBF presenterade sig elva spelare sig i poängprotokollet för Rimforsa, som gick upp på samma poäng som serieledande Finspång.

Johan Tillmar hyllar laget för insatsen, men lyfter särskilt fram femman med backarna Anton Söderback och Joakim Rambin, samt kedjetrion Jakob Lindström, Jonas Karlsson och Arvid Borell.

Nästa vecka väntar superjumbon IBK Succé, som har noll poäng på tio spelade matcher och den minst sagt mindre smickrade målkvoten 23–299.

– Det är en match som vi såklart ska vinna ganska så komfortabelt. Vi räknar inte med något annat. Men det är viktigt att vi fortsätter att jobba hårt och inte slå av på takten bara för att vi möter dem.

Rimforsas mål

Första perioden: 0–1 Simon Sverre (Tobias Claesson).

Andra perioden: 1–2 Jonas Karlsson (Anton Söderback), 1–3 Marcus Karlsson (Tobias Claesson), 1–4 Jakob Lindström (Joakim Rambin), 2–5 Jakob Lindström (Jonas Karlsson), 2–6 Jacob Sigfridsson (Jonas Karlsson), 2–7 Jakob Lindström (Kim Karlsson), 2–8 Felix Bengtsson (Kim Karlsson), 2–9 Marcus Karlsson (Jonas Karlsson).

Tredje perioden: 2–10 Tobias Claesson (Marcus Karlsson), 3–11 Tobias Claesson (Jacob Sigfridsson), 3–12 Anton Söderback (Arvid Borell), 3–13 Tobias Claesson (Marcus Karlsson).

Jakob Lindström var rejält på hugget i mittperioden, då han satte tre mål för Rimforsa, som vann komfortabelt.