Vegas först i väst att säkra slutspelsplats

Vegas kan slappna av. Efter det att Nashville förlorat mot Pittsburgh är NHL:s näst yngsta klubb klar för Stanley Cup.

Jonathan Marchessault och de andra i Vegas har anledning att fira.

Jonathan Marchessault och de andra i Vegas har anledning att fira.

Foto: Lucas Peltier/AP/TT

Ishockey2023-03-31 04:57

Vegas kunde på flera sätt säkra en slutspelsplats under natten mot fredagen, svensk tid, och det var snarare en fråga om när än om. När Nashville förlorade mot Pittsburgh med 2–0 var väntan över, och Vegas – som missade slutspel förra året – kunde fira.

Målen gjordes av Jake Guentzel (assisterad av Rickard Rakell) och Jason Zucker, och Tristan Jarry i Pittsburghmålet räddade 28 skott.

Vegas – NHL:s näst nyaste lag efter Seattle – är det första laget i den västra konferensen att säkra slutspelsplats, medan Carolina, New Jersey, New York Rangers, Boston och Toronto är klara på den östra sidan. Totalt åtta lag från varje konferens går vidare till slutspelet.

För Bostons del står det dessutom klart att man hamnar i topp i grundserien i hela ligan, och klubben får därmed den så kallade President's Trophy. Topplaceringen är ett faktum sedan Boston besegrat Columbus med 2–1 i förlängning. Linus Ullmark vaktade Bostonmålet och gjorde 25 räddningar. I och med vinsten, den 58:e den här säsongen, slog Boston nytt klubbrekord för flest antal segrar under en och samma säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!